Laat de tuinerwten ontdooien.
Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Snijd elke kipdijfilet in vieren. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, kip, champignons en tijm toe en bak 7 min. totdat de kip gaar is. Voeg de carbonarasaus toe en verwarm 2 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta en tuinerwten in één pan in 4 min. beetgaar. Giet af en meng de pasta en tuinerwten met de kip en champignon-tijmsaus en serveer.
Pappardelle
Weelderige, fluweelzachte, brede pastalinten, gemaakt voor stevige sauzen zoals ragú. Meng voor het beste resultaat de pappardelle, samen met een scheutje kookvocht, na het koken door de pastasaus. Laat nog even meewarmen en dan… buon appetito!
Pappardelle recepten
Pappardelle maken
Ingrediënten
Aantal personen
200 gram diepvries tuinerwten | |
2 sjalotten | |
1 teen knoflook | |
400 gram kastanjechampignons | |
2 takjes verse tijm | |
350 gram kipdijfilet | |
2 eetlepel milde olijfolie | |
450 verse pastasaus carbonara | |
500 gram verse pappardelle all'uovo |
Dit heb je nodig
keukenpapier
Pappardelle met cantharellenragout en biefstuk
Probeer deze pasta met cantharellen, ook wel dooierzwammen of hanekammen. De peperachtige smaak van de paddenstoelen is erg lekker bij de biefstuk in dit recept.
Biefstuk bakken
Snipper 2 uien en snijd 1 teen knoflook fijn. Snijd 200 gram cantharellen in gelijke stukken. Schil 750 gram knolselderij en snijd in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Bestrooi 300 gram biefstuk met peper en eventueel zout...
03:44