Pappardelle

Weelderige, fluweelzachte, brede pastalinten, gemaakt voor stevige sauzen zoals ragú. Meng voor het beste resultaat de pappardelle, samen met een scheutje kookvocht, na het koken door de pastasaus. Laat nog even meewarmen en dan… buon appetito!

Pappardelle recepten

Pappardelle maken

Ingrediënten

Aantal personen

200 gram diepvries tuinerwten

2 sjalotten

1 teen knoflook

400 gram kastanjechampignons

2 takjes verse tijm

350 gram kipdijfilet

2 eetlepel milde olijfolie

450 verse pastasaus carbonara

500 gram verse pappardelle all'uovo

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  1. Laat de tuinerwten ontdooien.

  2. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

  3. Snijd elke kipdijfilet in vieren. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, kip, champignons en tijm toe en bak 7 min. totdat de kip gaar is. Voeg de carbonarasaus toe en verwarm 2 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Kook ondertussen de pasta en tuinerwten in één pan in 4 min. beetgaar. Giet af en meng de pasta en tuinerwten met de kip en champignon-tijmsaus en serveer.

Pappardelle met cantharellenragout en biefstuk

Probeer deze pasta met cantharellen, ook wel dooierzwammen of hanekammen. De peperachtige smaak van de paddenstoelen is erg lekker bij de biefstuk in dit recept.

Biefstuk bakken
Snipper 2 uien en snijd 1 teen knoflook fijn. Snijd 200 gram cantharellen in gelijke stukken. Schil 750 gram knolselderij en snijd in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Bestrooi 300 gram biefstuk met peper en eventueel zout...

03:44

Direct aan de slag

Naar alle verse pasta