Mezzi rigatoni met ansjovis-pangrattato
Mezzi rigatoni met ansjovis-pangrattato, da's een hele Italiaanse mond vol heerlijke pasta.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g mezzi rigatoni
- 2 rode uien
- 295 g gegrilde paprika's in pot
- 2 el olijfolie mild
- 800 g gepelde tomaten in blik
- 50 g kappertjes in pot
- 4 ansjovisfilets in olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 50 g panko Japans paneermeel
- 50 g rucola
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- Snipper ondertussen de ui. Laat de paprika uitlekken en snijd in dunne reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur lichtbruin. Voeg de paprika toe en bak 1 min. mee. Voeg de gepelde tomaten toe, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur stoven. Plet de tomaten met een houten lepel tot kleinere stukjes. Laat de kappertjes uitlekken en schep erdoor.
- Snijd de ansjovis en de knoflook fijn. Bewaar de ansjovisolie. Verhit 2 el (per 4 personen) van de ansjovisolie in een koekenpan en bak de ansjovis al roerend 2 min. totdat het uit elkaar valt. Voeg de knoflook en panko toe en bak nog 4-5 min. op middelhoog vuur. Blijf goed roeren, zodat het kruim niet aanbrandt.
- Schep de pasta door de tomatensaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep vlak voor het serveren de rucola erdoor. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de ansjovispangrattato.
achtergrondinfo:
Pangrattato is verkruimeld, gedroogd brood. In de Italiaanse keuken gebruikt men het om mee te paneren en te gratineren. Maar als je er wat smaakmakers aan toevoegt, kun je het ook gebruiken als hartige, knapperige topping.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 17 g
-
koolhydraten 74 g
waarvan suikers 13 g -
vet 16 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 540 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Mezzi rigatoni met ansjovis-pangrattato
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mezzi rigatoni met ansjovis-pangrattato
- 300 g mezzi rigatoni
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- 2 rode uien
- 295 g gegrilde paprika's in pot
Snipper ondertussen de ui. Laat de paprika uitlekken en snijd in dunne reepjes.
- 2 el olijfolie mild
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur lichtbruin. Voeg de paprika toe en bak 1 min. mee.
- 800 g gepelde tomaten in blik
Voeg de gepelde tomaten toe, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur stoven.
- 50 g kappertjes in pot
Plet de tomaten met een houten lepel tot kleinere stukjes. Laat de kappertjes uitlekken en schep erdoor.
- 4 ansjovisfilets in olijfolie
- 2 tenen knoflook
Snijd de ansjovis en de knoflook fijn. Bewaar de ansjovisolie.
Verhit 2 el van de ansjovisolie (per 4 personen) in een koekenpan en bak de ansjovis al roerend 2 min. totdat het uit elkaar valt.
- 50 g panko Japans paneermeel
Voeg de knoflook en panko toe en bak nog 4-5 min. op middelhoog vuur. Blijf goed roeren, zodat het kruim niet aanbrandt.
- 50 g rucola
Schep de pasta door de tomatensaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep vlak voor het serveren de rucola erdoor.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de ansjovispangrattato.
achtergrondinfo:
Pangrattato is verkruimeld, gedroogd brood. In de Italiaanse keuken gebruikt men het om mee te paneren en te gratineren. Maar als je er wat smaakmakers aan toevoegt, kun je het ook gebruiken als hartige, knapperige topping.