Vegetarische voorgerechten: soepen
Vegetarische voorgerechten: soepen

Vegetarische voorgerechten: soepen

De lekkerste vegetarische soeprecepten op een rij. Van romige tomatensoep, klassieke groentesoep, Spaanse gazpacho, rijke linzensoep tot romige spinaziesoep.

Soep van tomaten en rode paprika
Soep van tomaten en rode paprika

Soep van tomaten en rode paprika

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 15 g verse basilicum
  • 1 geroosterde rode paprika's in pot
  • 1.5 el rodewijnazijn
  • 4 blikken tomatenblokjes
  • 1 liter groentebouillon van tablet
  • 4 tl olijfolie extra vierge
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • staafmixer
  1. Snijd de knoflook fijn. Verwarm een grote (soep)pan op middelhoog vuur. Giet er een scheut olijfolie in en voeg de knoflook toe. Bak in enkele minuten licht goudbruin. Pluk de blaadjes basilicum en snijd de stelen fijn. Voeg de basilicumstelen toe en bak nog 1 min.
  2. Snijd de paprika's in stukken. Roer de paprika erdoor, draai het vuur omlaag en bak 5 min. tot de paprika begint te karamelliseren. Voeg wat zout en peper toe en de azijn. Laat deze verdampen en voeg vervolgens de tomaatstukjes en bouillon toe.
  3. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag en doe de deksel op de pan. Laat de soep 45 min. doorkoken tot hij iets is ingedikt. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de gescheurde blaadjes basilicum. Besprenkel met extra vierge olijfolie en serveer.