Ingrediënten
De hele dag vegetarisch
Meer dieetwensen
Liever vegan?
De hele dag vegetarisch
Meer dieetwensen
Liever vegan?
Aantal personen
70 g
1 el
40 g
1½ el
1½ tl
2
250 ml
75 g
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de spelt 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het sesamzaad en de pittenmix toe en bak 3 min. mee. Schep regelmatig om.
Voeg ⅔ van de honing en de five spices toe, roer door en warm 1 min. mee. Laat de speltgranola iets afkoelen op een platte schaal.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de parten tussen de vliesjes uit en vang 2 el sap (per 2 personen) op. Halveer de sinaasappelparten. Meng de rest van de honing met het sinaasappelsap.
Verdeel de yoghurt over de kommen en verdeel de sinaasappel, bessen en speltgranola erover. Besprenkel met de honing-sinaasappelsap.