Vegetarisch avondeten
Vegetarisch avondeten

Vegetarisch avondeten

Eet jij wel eens een dagje geen vlees en noem jij jezelf flexitariër? Of eet je juist altijd vegetarisch? Voor iedereen die op zoek is naar de lekkerste recepten voor vegetarisch avondeten: je vindt het hier!

Gezonde shakshuka met aubergine, paprika, tomaat en volkorenpita

Gezonde shakshuka met aubergine, paprika, tomaat en volkorenpita

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

2

aubergines

1

rode paprika

2 el

milde olijfolie

1 el

kruidenmix al-andalus

850 g

Mutti polpa in blik

4

witte scharreleieren

4

volkorenpita's

15 g

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • broodrooster

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de aubergines in de lengte en snijd in halve plakken van ca. een ½ cm dik. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de aubergine, paprika en al-andalus toe en bak 10 min. op middelhoog vuur.
  3. Voeg de polpa toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Maak met een lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus en breek de eieren erboven. Laat met de deksel op de pan 12 min. stoven tot het eiwit net gestold is.
  4. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de broodrooster. Snijd in puntjes. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de shakshuka met de peterselie en serveer met de pitabroodjes.