Vegan desserts
Vegan desserts

Vegan desserts

Wist je dat je desserts als tiramisu ook vegan kunt maken? Heerlijk zacht en verrassend eenvoudig. Meer tijd vrij? Probeer dan de vegan meringue. Die is net zo knapperig als het origineel. Heerlijk plantaardig en zo geklopt!

Vegan dessert recepten

Vegan tiramisu maken
Vegan tiramisu maken

Vegan tiramisu maken

Ingrediënten

8 porties

100 ml

espresso

350 g

biologische kikkererwten in pot

70 g

kokosbloesemsuiker

300 g

koelverse yochurt kokos ongezoet

300 g

theebiscuit

3 el

amaretto

20 g

cacaonibs

½ el

cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • keukenmachine of handmixer

  • whiskyglazen

  • theezeefje

  1. Zet de espresso en laat afkoelen. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef, maar vang het vocht op. De kikkererwten zelf worden niet gebruikt. Klop het kikkererwtenvocht in de keukenmachine of met de mixer zo stijf mogelijk. Voeg vervolgens geleidelijk en al kloppend de kokosbloesemsuiker toe. Klop nog 1 min. Spatel de kokosyochurt erdoor.
  2. Verkruimel de koekjes in een diep bord in stukjes van 1 cm. Meng de espresso, amaretto en cacaonibs erdoor.
  3. Verdeel ⅓ van het kokosschuim over de glazen en vervolgens de helft van het koekjesmengsel. Herhaal en eindig met de rest van het kokosschuim. Bestrooi met de (thee)zeef met de cacaopoeder.