Ve­gan ti­ra­mi­su

Eet jij het liefst 100% veganistisch? Dan passen wij ons recept daar toch gewoon op aan.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Eet jij het liefst 100% veganistisch? Dan passen wij ons recept daar toch gewoon op aan. 6 stuks
5 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine of handmixer
  • 6 whiskyglazen
  • theezeefje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de kikkererwten goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. De kikkerwten zelf worden niet gebruikt. Klop het kikkererwtenvocht in een keukenmachine of met de handmixer zo stijf mogelijk. Dit duurt een paar minuten. Voeg als het stijf is geleidelijk en al kloppend de kokosbloesemsuiker toe. Klop nog 1 minuut. Spatel de creamy kokos erdoor.
  2. Verkruimel de koekjes grof in stukjes van ca. 1 cm. Schenk de espresso en de amaretto erover en meng met de cacaonibs. Verdeel ⅓ van het kokosschuim over de glazen. Maak daarop in elk glas van de helft van het koekjesmengsel een laagje. Herhaal en eindig met het kokosschuim.
  3. Bestrooi de bovenkant met het cacaopoeder met behulp van het theezeefje.

serveertip:

Liever een kleiner dessert? Deze hoeveelheid is ook voldoende voor 8 glazen.

bewaartip:

Dit gerecht kun je een 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
December 2017

Vegan tiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan ti­ra­mi­su

1
1
  • 350 g biologische kikkererwten

Laat de kikkererwten goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. De kikkerwten zelf worden niet gebruikt.

2
2

Klop het kikkererwtenvocht in een keukenmachine of met de handmixer zo stijf mogelijk. Dit duurt een paar minuten.

3
3
  • 70 g kokosbloesemsuiker

Voeg als het stijf is geleidelijk en al kloppend de kokosbloesemsuiker toe. Klop nog 1 minuut.

4
4
  • 300 g creamy kokos naturel

Spatel de creamy kokos erdoor.

5
5
  • 300 g volkoren digestive biscuits
  • 100 ml espresso
  • 3 el amaretto
  • 20 g cacaonibs

Verkruimel de koekjes grof in stukjes van ca. 1 cm. Schenk de espresso en de amaretto erover en meng met de cacaonibs.

6
6

Verdeel ⅓ van het kokosschuim over de glazen. Maak daarop in elk glas van de helft van het koekjesmengsel een laagje.

7
7

Herhaal en eindig met het kokosschuim.

8
8
  • ½ el cacaopoeder

Bestrooi de bovenkant met het cacaopoeder met behulp van het theezeefje.

serveertip:

Liever een kleiner dessert? Deze hoeveelheid is ook voldoende voor 8 glazen.

bewaartip:

Dit gerecht kun je een 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.