bewaar
Vegan ube nicecream met pistache
Vegan ube nicecream met pistache
bewaar

Vegan ube nicecream met pistache

Deze nicecream maken we ube, de paarse zoete aardappel uit Azië.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
4 uur 20 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 porties

400 g

ube

50 g

gepelde ongezouten pistachenoten

½ tl

Souq rozenwater

2 el

ahornsiroop

150 g

kokosyoghurt

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • metalen brownievorm (20 x 20 cm)

Deze nicecream maken we ube, de paarse zoete aardappel uit Azië.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de ongeschilde aardappelen, afhankelijk van hun grootte, 30-40 min. in het midden van de oven of totdat ze helemaal gaar zijn. Neem uit de oven, halveer in de lengte en laat in 20 min. helemaal afkoelen. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe in de keukenmachine.

2

Rooster ondertussen in een koekenpan zonder boter of olie de pistachenoten 4 min. Laat ze afkoelen en hak ze grof. Doe het rozenwater, de ahornsiroop en kokosyoghurt bij de zoete aardappel in de keukenmachine en mix alles tot een gladde massa. Schep het aardappelmengsel in de brownievorm, schep de helft van de pistache erdoor en zet minimaal 4 uur afgedekt in de vriezer. Roer na 2 uur goed om.

3

Neem het ijs uit de vriezer en schep met een lepel of ijsschep mooie bollen in een diep bord of kommetje. Bestrooi met de rest van de pistachenoten.

serveertipLekker en mooi met gevriesdroogde frambozen.

Vegan ube nicecream met pistache

Instructievideo - 00:29 min.