Vegan ube nicecream met pistache
Deze nicecream maken we ube, de paarse zoete aardappel uit Azië.
Ingrediënten
4 porties
400 g
ube
50 g
gepelde ongezouten pistachenoten
½ tl
Souq rozenwater
2 el
ahornsiroop
150 g
kokosyoghurt
Dit heb je nodig
keukenmachine
metalen brownievorm (20 x 20 cm)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de ongeschilde aardappelen, afhankelijk van hun grootte, 30-40 min. in het midden van de oven of totdat ze helemaal gaar zijn. Neem uit de oven, halveer in de lengte en laat in 20 min. helemaal afkoelen. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe in de keukenmachine.
Rooster ondertussen in een koekenpan zonder boter of olie de pistachenoten 4 min. Laat ze afkoelen en hak ze grof. Doe het rozenwater, de ahornsiroop en kokosyoghurt bij de zoete aardappel in de keukenmachine en mix alles tot een gladde massa. Schep het aardappelmengsel in de brownievorm, schep de helft van de pistache erdoor en zet minimaal 4 uur afgedekt in de vriezer. Roer na 2 uur goed om.
Neem het ijs uit de vriezer en schep met een lepel of ijsschep mooie bollen in een diep bord of kommetje. Bestrooi met de rest van de pistachenoten.
Vegan ube nicecream met pistache
Instructievideo - 00:29 min.
Vegan ube nicecream met pistache
Deze nicecream maken we ube, de paarse zoete aardappel uit Azië.

nagerecht
4 porties
275 kcal
15 min. bereiden
260 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de ongeschilde aardappelen, afhankelijk van hun grootte, 30-40 min. in het midden van de oven of totdat ze helemaal gaar zijn. Neem uit de oven, halveer in de lengte en laat in 20 min. helemaal afkoelen. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe in de keukenmachine.
Rooster ondertussen in een koekenpan zonder boter of olie de pistachenoten 4 min. Laat ze afkoelen en hak ze grof. Doe het rozenwater, de ahornsiroop en kokosyoghurt bij de zoete aardappel in de keukenmachine en mix alles tot een gladde massa. Schep het aardappelmengsel in de brownievorm, schep de helft van de pistache erdoor en zet minimaal 4 uur afgedekt in de vriezer. Roer na 2 uur goed om.
Neem het ijs uit de vriezer en schep met een lepel of ijsschep mooie bollen in een diep bord of kommetje. Bestrooi met de rest van de pistachenoten.
serveertip:Lekker en mooi met gevriesdroogde frambozen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)400 g ube
50 g gepelde ongezouten pistachenoten
½ tl Souq rozenwater
2 el ahornsiroop
150 g kokosyoghurt
Dit heb je nodig
keukenmachine
metalen brownievorm (20 x 20 cm)