Basisrecept vegan meringue

Vegan meringue maken zonder ei? Het kan! We leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet.

75 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 3 uur oventijd / 1 uur wachten

3 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 100 °C.

  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Dit is per pot ca. 120 ml. Voeg een ½ el citroensap toe.

  3. Klop het kikkererwtenvocht (ook wel aquafaba genoemd) in ca. 5 min. zo dik mogelijk, het liefst in een keukenmachine, en anders met de handmixer. Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en het citroenrasp toe. Maak op een met bakpapier bekleedde bakplaat 8 gelijke hoopjes van het schuimmengsel.

  4. Bak 3 uur in de oven. Zet de oven uit en laat 1 uur afkoelen in de oven.

Basisrecept vegan meringue

Vegan meringue maken zonder ei? Het kan! We leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Vegan meringuetaart met amandel en bramen45 min.
Vegan meringue kerstkrans45 min.
Kerstkrans van meringue en fruit15 min.
Meringuetaart met praliné en salted caramel25 min.
Basisrecept vegan meringue15 min.
Meringue basisrecept15 min.

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel