Meringue basisrecept
Meringue maken: wij zorgen dat meringue in jouw keuken nooit meer mislukt.
Ingrediënten
8 porties
1
citroen
5
middelgrote eieren
150 g
fijne kristalsuiker
150 g
poedersuiker
1 el
maizena
Dit heb je nodig
keukenmachine of handmixer
handmixer
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 90 ºC.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Zorg dat een kom en de gardes van de mixer helemaal schoon en vetvrij zijn. Splits de eieren, zorg dat er geen spoortje eigeel in het eiwit terechtkomt (de eidooiers worden niet gebruikt). Doe het eiwit in de vetvrije kom. Voeg 1 el citroensap (per 8 stuks), het citroenrasp en de kristalsuiker toe. Klop het eiwit met de mixer tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt. Zeef de poedersuiker en de maizena boven het schuim en spatel door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met behulp van 2 eetlepels bergjes eiwitschuim op de bakplaat met een doorsnede van ca. 8 cm. Bak de meringues 4 uur in het midden van de oven. Ze moeten zo wit mogelijk blijven. Zet de oven uit en laat ze in ca. 2 uur afkoelen in de oven met de ovendeur een stukje open.
Meringue basisrecept
Meringue maken: wij zorgen dat meringue in jouw keuken nooit meer mislukt.

nagerecht
null porties
165 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
240 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 90 ºC.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Zorg dat een kom en de gardes van de mixer helemaal schoon en vetvrij zijn. Splits de eieren, zorg dat er geen spoortje eigeel in het eiwit terechtkomt (de eidooiers worden niet gebruikt). Doe het eiwit in de vetvrije kom. Voeg 1 el citroensap (per 8 stuks), het citroenrasp en de kristalsuiker toe. Klop het eiwit met de mixer tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt. Zeef de poedersuiker en de maizena boven het schuim en spatel door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met behulp van 2 eetlepels bergjes eiwitschuim op de bakplaat met een doorsnede van ca. 8 cm. Bak de meringues 4 uur in het midden van de oven. Ze moeten zo wit mogelijk blijven. Zet de oven uit en laat ze in ca. 2 uur afkoelen in de oven met de ovendeur een stukje open.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)1 citroen
5 middelgrote eieren
150 g fijne kristalsuiker
150 g poedersuiker
1 el maizena
Dit heb je nodig
keukenmachine of handmixer
handmixer
bakpapier