Meringue basisrecept

Meringue maken: wij zorgen dat meringue in jouw keuken nooit meer mislukt.

165 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 2 uur 30 min. oventijd / 2 uur wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 100 ºC. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Zorg dat een kom en de gardes van de mixer helemaal schoon en vetvrij zijn.

  2. Splits de eieren, zorg dat er geen spoortje eigeel in het eiwit terechtkomt (de eidooiers worden niet gebruikt). Doe het eiwit in de vetvrije kom. Voeg 1 el citroensap (per 8 stuks) toe. Klop het eiwit ca. 10 min. met de mixer op de middelste stand tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt. Voeg tijdens het kloppen langzaam de kristalsuiker toe. Zeef de poedersuiker en de maizena boven het schuim klop kort door het schuim.

  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met behulp van 2 eetlepels 8 bergjes eiwitschuim op de bakplaat met een doorsnede van ca. 8 cm. Bak de meringues 2 ½ uur in het midden van de oven. Ze moeten zo wit mogelijk blijven. Zet de oven uit en laat ze in ca. 2 uur afkoelen in de oven met de ovendeur een stukje open. De meringues zijn nu krokant van buiten en nog een beetje zacht vanbinnen.

  • bereidingstipWil je liever meringues die helemaal krokant zijn? Maak dan kleinere bergjes of bak ze een uur langer en laat ze ook een uur langer drogen in de oven na het bakken. 
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Meringue basisrecept

Meringue maken: wij zorgen dat meringue in jouw keuken nooit meer mislukt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Vegan meringuetaart met amandel en bramen45 min.
Vegan meringue kerstkrans45 min.
Kerstkrans van meringue en fruit15 min.
Meringuetaart met praliné en salted caramel25 min.
Basisrecept vegan meringue15 min.
Meringue basisrecept15 min.

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel