To­ma­ten­crè­me­soep met bla­der­deeg­s­ter­ren

Deze tomatencremesoep wordt extra feestelijk door de sterren!

(8) waardeer
voorgerecht Deze tomatencremesoep wordt extra feestelijk door de sterren! 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • Staafmixer
  • kerstuitsteekvormpje
  • deegroller
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal het bladerdeeg uit de vriezer. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.
  2. Proef en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Verwarm de olie in een soeppan. Fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook en venkelzaadjes toe en bak nog even mee. Giet het blik gepelde tomaten erbij. Spoel het blik uit met 200 ml water (per 4 personen) en doe dit met het bouillonblokje en de suiker in de pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken. Zet het vuur uit en roer de room erdoor. Pureer de soep glad met de staafmixer.
  3. Bak de figuurtjes in de oven in ca. 15 min. goudgeel en gaar. Steek ondertussen met een uitsteekvormpje minstens 4 grote en kleine sterren (naar aantal per persoon) of andere kerstfiguurtjes uit het bladerdeeg. Rol de restjes bladerdeeg uit met een deegroller en steek ook hier sterren uit. Leg de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de bladerdeegfiguurtjes met de kwast licht met ei. Bestrooi met sesamzaadjes.
  4. Bestrooi met de salade-ui. Verdeel de bladerdeegsterren over de kommen en serveer direct. Snijd ondertussen de onderkant van de salade-ui en snijd de rest in dunne ringen. Schep de soep in de kommen. Roer de crème fraîche los met 1 el water (per 4 personen). Teken met behulp van een theelepel een kerstboom of mooie swirl in de soep.

bereidingstip:

Je kunt de bladerdeegvormpjes ook snijden. Teken dan eventueel eerst een figuurtje op papier, knip uit en leg op het bladerdeeg. Snijd rondom het papier.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 16 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Tomatencrèmesoep met bladerdeegsterren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­crè­me­soep met bla­der­deeg­s­ter­ren

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

Haal het bladerdeeg uit de vriezer.

3
3
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 tl venkelzaad

Verwarm de olie in een soeppan. Fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook en venkelzaadjes toe en bak nog even mee.

5
5
  • 400 g gepelde tomaten
  • ½ groentebouillontablet
  • 1 tl suiker
  • 200 ml water

Giet het blik gepelde tomaten erbij. Spoel het blik uit met het water en doe dit met het bouillonblokje en de suiker in de pan.

6
6

Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken.

7
7
  • 3 el verse slagroom

Zet het vuur uit en roer de room erdoor. Pureer de soep glad met de staafmixer.

8
8

Proef en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

9
9

Steek ondertussen met een uitsteekvormpje minstens 4 grote en kleine sterren (aantal per persoon) of andere kerstfiguurtjes uit het bladerdeeg.

10
10

Rol de restjes bladerdeeg uit met een deegroller en steek ook hier sterren uit.

11
11

Leg de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat.

12
12
  • 1 middelgroot ei
  • 5 g sesamzaad

Klop het ei los en bestrijk de bladerdeegfiguurtjes met de kwast licht met ei. Bestrooi met sesamzaadjes.

13
13

Bak de figuurtjes in de oven in ca. 15 min. goudgeel en gaar.

14
14
  • 1 salade-ui

Snijd ondertussen de onderkant van de salade-ui en snijd de rest in dunne ringen.

15
15

Schep de soep in de kommen.

16
16
  • 125 g crème fraîche
  • 15 ml water

Roer de crème fraîche los met het water.

17
17

Teken met behulp van een theelepel een kerstboom of mooie swirl in de soep.

18
18

Bestrooi met de salade-ui. Verdeel de bladerdeegsterren over de kommen en serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt de bladerdeegvormpjes ook snijden. Teken dan eventueel eerst een figuurtje op papier, knip uit en leg op het bladerdeeg. Snijd rondom het papier.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.