bewaar
Tomatencrèmesoep met bladerdeegsterren
Tomatencrèmesoep met bladerdeegsterren
bewaar

Tomatencrèmesoep met bladerdeegsterren

Deze tomatencremesoep wordt extra feestelijk door de sterren!

35 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

1

rode ui

2 tenen

knoflook

2 el

milde olijfolie

1 tl

venkelzaad

400 g

gepelde tomaten

½

groentebouillontablet

1 tl

suiker

215 ml

water

3 el

verse slagroom

1

middelgroot ei

5 g

sesamzaad

1

salade-ui

125 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • Staafmixer

  • kerstuitsteekvormpje

  • deegroller

  • bakpapier

Deze tomatencremesoep wordt extra feestelijk door de sterren!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal het bladerdeeg uit de vriezer. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.

2

Proef en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Verwarm de olie in een soeppan. Fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook en venkelzaadjes toe en bak nog even mee. Giet het blik gepelde tomaten erbij. Spoel het blik uit met 200 ml water (per 4 personen) en doe dit met het bouillonblokje en de suiker in de pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken. Zet het vuur uit en roer de room erdoor. Pureer de soep glad met de staafmixer.

3

Bak de figuurtjes in de oven in ca. 15 min. goudgeel en gaar. Steek ondertussen met een uitsteekvormpje minstens 4 grote en kleine sterren (naar aantal per persoon) of andere kerstfiguurtjes uit het bladerdeeg. Rol de restjes bladerdeeg uit met een deegroller en steek ook hier sterren uit. Leg de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de bladerdeegfiguurtjes met de kwast licht met ei. Bestrooi met sesamzaadjes.

4

Bestrooi met de salade-ui. Verdeel de bladerdeegsterren over de kommen en serveer direct. Snijd ondertussen de onderkant van de salade-ui en snijd de rest in dunne ringen. Schep de soep in de kommen. Roer de crème fraîche los met 1 el water (per 4 personen). Teken met behulp van een theelepel een kerstboom of mooie swirl in de soep.

tip

bereidingstipJe kunt de bladerdeegvormpjes ook snijden. Teken dan eventueel eerst een figuurtje op papier, knip uit en leg op het bladerdeeg. Snijd rondom het papier.