bewaar
Glaasje tomatensoep met bladerdeeglepel
Glaasje tomatensoep met bladerdeeglepel
bewaar

Glaasje tomatensoep met bladerdeeglepel

Tomatensoep is een goede start van je diner én je Kerst. En die lepel? Die maak je dit jaar zelf van bladerdeeg.

1 uur bereiden
30 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

8 porties

2 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

375 g

romatomaten

1

middelgrote ui

4 tenen

knoflook

2 el

milde olijfolie

200 g

gepelde tomaten in blik

5 g

Italiaanse kruidenmix

2 el

mascarpone

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • braadslede

  • staafmixer

  • amuseglaasjes

Tomatensoep is een goede start van je diner én je Kerst. En die lepel? Die maak je dit jaar zelf van bladerdeeg.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd theelepelvormpjes uit het bladerdeeg, dit werkt het beste als het deeg nog goed koud is. Leg steeds een theelepel met de bolle kant naar boven op het bladerdeeg en snijd met een klein scherp mes rondom de theelepel een vormpje uit het deeg. De afsnijdsels gebruik je niet.

2

Leg de bladerdeeg lepels op een met bakpapier beklede bakplaat en leg er een tweede vel bakpapier op. Leg de braadslede op de lepels, zodat het gewicht op het bladerdeeg drukt. Bak in de oven in ca. 10 min. lichtbruin en knapperig.

3

Halveer ondertussen de romatomaten. Snijd de ui in parten.

4

Haal de bladerdeeglepels uit de oven en laat ze afkoelen op een bord tot gebruik. Laat de oven aanstaan.

5

Leg het derde vel bakpapier op de bakplaat en verdeel de tomaathelften, ui en ongepelde knoflook erover. Besprenkel met de helft van de olijfolie, schep om en rooster ca. 20 min. boven in de oven.

6

Verwarm ondertussen de rest van de olie in een soeppan. Voeg de gepelde tomaten toe, druk fijn met een pollepel en bak 10 min. op laag vuur totdat het meeste vocht verdampt is. Haal ondertussen de groenten uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Knijp de geroosterde knoflook uit het velletje in de pan. Voeg de ui, geroosterde tomaten en de Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10-15 min. zachtjes koken.

7

Haal de takjes van de kruiden uit de soep. Voeg de mascarpone toe, roer door en pureer de soep met de staafmixer. Kook de soep 5 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel een beetje water toe als de soep te dik is.

8

Verdeel de soep over de amuseglaasjes, serveer met de bladerdeeglepels.

bereidingstipDe soep kan 2 dagen van tevoren gemaakt worden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf op. Maak de bladerdeeglepels op de dag van serveren.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Glaasje tomatensoep met bladerdeeglepel

Tomatensoep is een goede start van je diner én je Kerst. En die lepel? Die maak je dit jaar zelf van bladerdeeg.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig