bewaar
Bietenlatkes met warmgerookte zalm en room
Bietenlatkes met warmgerookte zalm en room
bewaar

Bietenlatkes met warmgerookte zalm en room

Stapelen maar! We bouwen een torentje van biet, zalm en crème fraîche.

25 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

rauwe rode biet

1 teen

knoflook

½ tl

venkelzaad

1

middelgroot ei

3 el

paneermeel

4 el

milde olijfolie

4 el

crème fraîche

75 g

warmgerookte zalmflakes

2 takjes

basilicum

Stapelen maar! We bouwen een torentje van biet, zalm en crème fraîche.

Aan de slag

1

Schil en rasp de rauwe bieten met een fijne rasp. Rasp ook de knoflook. Meng de biet en knoflook met het venkelzaad, ei, paneermeel, peper en eventueel zout.

2

Verhit de helft van de olie in een hapjespan en schep telkens 1 el van het bietenmengsel in de pan totdat je 6 hoopjes hebt. Druk een beetje aan en bak 2 min. op middelhoog vuur. Keer, druk weer een beetje aan en bak nog 1 min. Laat de latkes uitlekken op een bord met keukenpapier. Maak op dezelfde manier nog een portie.

3

Roer de crème fraîche los. Stapel op elk bord steeds een latke, wat crème fraîche en zalm en herhaal dit 2 keer, zodat je een torentje hebt. Scheur het basilicum in stukjes en bestrooi de torentjes ermee.

tip

combinatietip Lekker met partjes citroen.

Bietenlatkes met warmgerookte zalm en room

Instructievideo - 00:28 min.