bewaar
Warmgerookte zalm met groene asperges, kapperappeltjes & ei
Warmgerookte zalm met groene asperges, kapperappeltjes & ei
bewaar

Warmgerookte zalm met groene asperges, kapperappeltjes & ei

Een luxe voorgerecht! De warmgerookte zalm smaakt heerlijk bij de groene asperges.

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

middelgrote eieren

350 g

groene asperges

1½ el

milde olijfolie

½

citroen

1 tl

Kesbeke mosterd met mierik

10 g

peterselie

150 g

warmgerookte zalmflakes

20

kapperappeltjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • rasp

Een luxe voorgerecht! De warmgerookte zalm smaakt heerlijk bij de groene asperges.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 8 min. hard. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de groene asperges en schep de asperges om met 1/3 van de olie.

2

Verhit de grillpan en gril de asperges 5 min. Keer regelmatig.

3

Boen ondertussen de halve citroen schoon en pers die helft uit.

4

Meng 1½ el citroensap, de rest van de olie, de mosterd, peper en eventueel zout tot vinaigrette.

5

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel ze en prak ijn met een vork. Snijd de peterselie fijn en meng door het eikruim.

6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7

Verdeel de asperges over de borden en verdeel het eikruim, de warmgerookte zalmflakes en de kapperappeltjes erover. Besprenkel met de vinaigrette en serveer.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.