bewaar
Warmgerookte zalm met groene asperges en spinaziedressing
Warmgerookte zalm met groene asperges en spinaziedressing
bewaar

Warmgerookte zalm met groene asperges en spinaziedressing

De combinatie van warmgerookte zalm, asperges, radijsjes en kiemgroente zorgt voor een feestje op je bord!

15 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

biologische citroen

100 g

babyspinazie

4 el

traditionele olijfolie

350 g

groene asperges

200 g

radijs

250 g

warmgerookte zalmfilet

60 g

pittige kiemgroente

Dit heb je nodig

  • rasp

  • staafmixer met hoge beker

De combinatie van warmgerookte zalm, asperges, radijsjes en kiemgroente zorgt voor een feestje op je bord!

Aan de slag

1

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Doe de spinazie in een hoge beker en voeg ¾ van de olie,1 tl citroenrasp (per 4 personen), peper en eventueel zout toe. Pureer met de staafmixer tot een dressing.

2

Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd elke asperge in 3 stukken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de asperges 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de radijsjes in parten.

3

Schep een volle eetlepel spinaziedressing in het midden van elk bord en maak met de achterkant van je lepel een cirkel van Ø 12 cm. Verdeel de groene asperges, radijspartjes en warmgerookte zalm in stukken over de spinaziedressing. Garneer met de kiemgroente.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box recept.

bereidingstipJe kunt de dressing een halve dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.