Warm­ge­rook­te zalm met groe­ne as­per­ges en spi­na­zie­dres­sing

De combinatie van warmgerookte zalm, asperges, radijsjes en kiemgroente zorgt voor een feestje op je bord!

(3) waardeer
voorgerecht De combinatie van warmgerookte zalm, asperges, radijsjes en kiemgroente zorgt voor een feestje op je bord! 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Doe de spinazie in een hoge beker en voeg ¾ van de olie,1 tl citroenrasp (per 4 personen), peper en eventueel zout toe. Pureer met de staafmixer tot een dressing.
  2. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd elke asperge in 3 stukken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de asperges 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de radijsjes in parten.
  3. Schep een volle eetlepel spinaziedressing in het midden van elk bord en maak met de achterkant van je lepel een cirkel van Ø 12 cm. Verdeel de groene asperges, radijspartjes en warmgerookte zalm in stukken over de spinaziedressing. Garneer met de kiemgroente.

bereidingstip:

Je kunt de dressing een halve dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Warmgerookte zalm met groene asperges en spinaziedressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Warm­ge­rook­te zalm met groe­ne as­per­ges en spi­na­zie­dres­sing

1
1
  • 1 biologische citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht.

2
2
  • 100 g babyspinazie
  • 3 el traditionele olijfolie

Doe de spinazie in een hoge beker en voeg de olie,1 tl citroenrasp (per 4 personen), peper en eventueel zout toe. Pureer met de staafmixer tot een dressing.

3
3
  • 350 g groene asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd elke asperge in 3 stukken.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 200 g radijsjes

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de asperges 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de radijsjes in parten.

5
5

Schep een volle eetlepel spinaziedressing in het midden van elk bord en maak met de achterkant van je lepel een cirkel van Ø 12 cm.

6
6
  • 250 g warmgerookte zalmfilets
  • 60 g pittige kiemgroente

Verdeel de groene asperges, radijspartjes en warmgerookte zalm in stukken over de spinaziedressing. Garneer met de kiemgroente.

bereidingstip:

Je kunt de dressing een halve dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.