As­per­g­e­ta­gli­a­tel­le met warm­ge­rook­te zalm en ei

Asperge en zalm: dat is nou echt een goed duo. Combineer deze 2 in een frisse pasta met tagliatelle.

(21) waardeer
hoofdgerecht Asperge en zalm: dat is nou echt een goed duo. Combineer deze 2 in een frisse pasta met tagliatelle. 4 personen
4 21

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dunschiller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de peterselie en de bieslook heel fijn. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de kruiden en de citroenrasp met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges en schaaf ze met een aspergeschiller (of dunschiller) in de lengte in lange linten. Snijd de onderste 2 cm van de witte asperges en schil ze rondom met de aspergeschiller (of dunschiller). Snijd er vervolgens lange linten van. Kook de eieren 5 min. in kokend water. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
  2. Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 2 min. de aspergelinten toe. Giet af en laat uitlekken. Doe de tagliatelle met de asperges terug in de pan en meng er van het vuur af de kruidenolie door. Verdeel de zalm in grove stukken. Halveer de eieren. Verdeel de tagliatelle over de borden, verdeel de zalm erover en leg op elk bord een half ei.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Aspergetagliatelle met warmgerookte zalm en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­g­e­ta­gli­a­tel­le met warm­ge­rook­te zalm en ei

1
1
  • 20 g verse platte peterselie
  • 25 g verse bieslook
  • 1 citroen

Snijd de peterselie en de bieslook heel fijn. Rasp de gele schil van de citroen.

2
2
  • 4 el traditionele olijfolie

Meng de kruiden en de citroenrasp met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 350 g groene asperges

Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges en schaaf ze met een aspergeschiller (of dunschiller) in de lengte in lange linten.

4
4
  • 350 g verse witte asperges

Snijd de onderste 2 cm van de witte asperges en schil ze rondom met de aspergeschiller (of dunschiller). Snijd er vervolgens lange linten van.

5
5
  • 4 middelgrote eieren

Kook de eieren 5 min. in kokend water. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.

6
6
  • 250 g verse tagliatelle

Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7

Voeg de laatste 2 min. de aspergelinten toe. Giet af en laat uitlekken.

8
8

Doe de tagliatelle met de asperges terug in de pan en meng er van het vuur af de kruidenolie door.

9
9
  • 250 g warmgerookte zalmstukken

Verdeel de zalm in grove stukken. Halveer de eieren.

10
10

Verdeel de tagliatelle over de borden, verdeel de zalm erover en leg op elk bord een half ei.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.