Pap­par­del­le met as­per­ges en zalm

Asperges willen we elke dag wel eten. Helemaal als het zó geserveerd wordt!

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Asperges willen we elke dag wel eten. Helemaal als het zó geserveerd wordt! 4 personen
3 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Voeg producten toe aan mijn lijst
Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in de oven.
  2. Breng ondertussen een pan met water en eventueel zout aan de kook. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges. Schil de witte asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de groene en witte asperges in stukken van 4 cm. Kook de aspergestukken 6 min. Giet af en laat staan tot gebruik.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie fijn en meng met het citroenrasp en de olie. Giet de pasta af en meng met de citroen-peterselieolie. Verdeel de pasta over de kommen. Verdeel de ricotta, asperges en zalm over de kommen. Bestrooi met zwarte peper.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pappardelle met asperges en zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pap­par­del­le met as­per­ges en zalm

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Papardelle met asperges en zalm Stap 1

Instructievideo

00:03 min.

2
2
  • 250 g ricotta

Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in de oven.

Papardelle met asperges en zalm Stap 2

Instructievideo

00:06 min.

3
3

Breng ondertussen een pan met water en eventueel zout aan de kook.

Papardelle met asperges en zalm Stap 3

Instructievideo

00:04 min.

4
4
  • 350 g groene asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges.

Papardelle met asperges en zalm Stap 4

Instructievideo

00:04 min.

5
5
  • 500 g witte asperges

Schil de witte asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

Papardelle met asperges en zalm Stap 5

Instructievideo

00:08 min.

6
6

Snijd de groene en witte asperges in stukken van 4 cm. Kook de aspergestukken 6 min. Giet af en laat staan tot gebruik.

Papardelle met asperges en zalm Stap 6

Instructievideo

00:14 min.

7
7
  • 250 g verse pappardelle

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Papardelle met asperges en zalm Stap 7

Instructievideo

00:05 min.

8
8
  • 1 citroen
  • 20 g platte peterselie
  • 4 el extra vierge olijfolie

Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie fijn en meng met het citroenrasp en de olie.

Papardelle met asperges en zalm Stap 8

Instructievideo

00:22 min.

9
9

Giet de pasta af en meng met de citroen-peterselieolie.

Papardelle met asperges en zalm Stap 9

Instructievideo

00:07 min.

10
10
  • 250 g warmgerookte zalmstukken

Verdeel de pasta over de kommen. Verdeel de ricotta, asperges en zalm over de kommen. Bestrooi met zwarte peper.

Papardelle met asperges en zalm Stap 10

Instructievideo

00:22 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.