bewaar
Penne met asperges en zalm
Penne met asperges en zalm
bewaar

Penne met asperges en zalm

Is het witte goud er weer? Maak er dit verfijnde pastagerecht mee, met ricotta en zalm.

20 min. bereiden
325waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

verse witte asperges

250 g

penne

1

citroen

250 g

verse zalmfilet

100 g

ricotta

15 g

verse basilicum

Is het witte goud er weer? Maak er dit verfijnde pastagerecht mee, met ricotta en zalm.

Aan de slag

1

Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Schil asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd houtachtige uiteinden eraf en asperges in stukjes van 4 cm.

2

Doe de penne en de stukjes asperge in het kokende water en kook ze in 10 min. gaar. Giet de pasta met asperges af.

3

Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Snijd de zalmfilet in blokjes. Roer de ricotta met citroenrasp, zalm en citroensap naar smaak door de pasta met asperges. Verwarm het geheel voorzichtig roerend 2-3 min. op middelhoog vuur tot de zalm net gaar is.

4

Snijd het basilicum in dunne reepjes. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en roer helft van basilicum erdoor. Schep de penne met asperges en zalm op borden en strooi de rest van het basilicum erover.

Asperges koken

Instructievideo - 06:34 min.