Penne met asperges en zalm
Is het witte goud er weer? Maak er dit verfijnde pastagerecht mee, met ricotta en zalm.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg verse witte asperges
- 250 g penne
- 1 citroen
- 250 g verse zalmfilets
- 100 g ricotta
- 15 g verse basilicum
Advertentie
Bereiden
- Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Schil asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd houtachtige uiteinden eraf en asperges in stukjes van 4 cm.
- Doe de penne en de stukjes asperge in het kokende water en kook ze in 10 min. gaar. Giet de pasta met asperges af.
- Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Snijd de zalmfilet in blokjes. Roer de ricotta met citroenrasp, zalm en citroensap naar smaak door de pasta met asperges. Verwarm het geheel voorzichtig roerend 2-3 min. op middelhoog vuur tot de zalm net gaar is.
- Snijd het basilicum in dunne reepjes. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en roer helft van basilicum erdoor. Schep de penne met asperges en zalm op borden en strooi de rest van het basilicum erover.

Asperges koken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 53 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 95 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Penne met asperges en zalm
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Penne met asperges en zalm
Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook.
- 1 kg verse witte asperges
- 250 g penne
- 1 citroen
- 250 g verse zalmfilets
- 100 g ricotta
Rasp de schil van schoongeboende citroen en pers hem uit. Snijd de zalmfilet in blokjes. Roer de ricotta met de citroenrasp en de zalm door de pasta met asperges.
Breng op smaak met citroensap.
Verwarm het geheel voorzichtig roerend 2-3 min. op middelhoog vuur tot de zalm net gaar is.
- 15 g verse basilicum
Snijd het basilicum in dunne reepjes.
Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en roer het basilicum erdoor.
Schep de penne met asperges en zalm op borden en strooi het basilicum erover.