bewaar
Tagliatelle met courgettesaus & warmgerookte zalm
Tagliatelle met courgettesaus & warmgerookte zalm
bewaar

Tagliatelle met courgettesaus & warmgerookte zalm

Kies voor een avondje Italiaans. Kies voor pasta met groente en vis!

17 min. bereiden
69waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

tagliatelle all'uovo

1

citroen

1

courgette

150 g

ricotta

350 g

groene asperges

2 tenen

knoflook

25 g

ongezouten roomboter

200 g

verse doperwten

15 g

verse munt

200 g

warmgerookte zalmflakes

Dit heb je nodig

  • rasp

  • staafmixer

  • koekenpan

Kies voor een avondje Italiaans. Kies voor pasta met groente en vis!

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de courgette in stukjes. Doe met het citroenrasp, 3 el citroensap, de ricotta, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus.

2

Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de asperges, knoflook, doperwten, peper en eventueel zout 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de munt in reepjes. Giet de pasta af, maar vang een kopje van het kookvocht op. Meng de courgettesaus door de pasta.

3

Voeg wat kookvocht toe als de saus te droog is. Schep de groenten door de pasta en verdeel de zalmflakes en munt erover.

combinatietipLekker met Parmezaanse kaas.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.