bewaar
Zalmpakketje uit de oven met pasta
Zalmpakketje uit de oven met pasta
bewaar

Zalmpakketje uit de oven met pasta

Gaar je de zalm in pakketjes in de oven, dan gaat er niets van de smaak verloren. En door de toevoeging van bouillon, boter, venkel, kruiden en tomaat ontstaat er als vanzelf een heerlijk sausje voor de pasta.

18 min. bereiden
12 min. oventijd
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

580 g

verse zalmfilet

350 g

groene asperges

1

venkelknol

1

citroen

½

groentebouillontablet

150 ml

kokend water

250 g

cherrytomaten

4 tenen

knoflook

4 el

ongezouten roomboter

20 g

Italiaanse kruidenmix

500 g

verse tagliatelle all'uovo

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Gaar je de zalm in pakketjes in de oven, dan gaat er niets van de smaak verloren. En door de toevoeging van bouillon, boter, venkel, kruiden en tomaat ontstaat er als vanzelf een heerlijk sausje voor de pasta.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de zalmfilet in het gewenste aantal stukken. Snijd het houtachtige uiteinde van de groene asperges en snijd ze in stukjes van 3 cm. Snijd de harde onderkant, het groen en stengels van de venkel, bewaar het groen en de stelen. Snijd de venkel in de lengte doormidden en schaaf met een (blok)rasp in dunne plakjes. Snijd de citroen in 4 parten.

2

Los de helft van het groentebouillonblokje op in het kokende water. Leg de zalmfilets op de vellen bakpapier en verdeel de asperges, venkel, citroen, cherrytomaten, gepelde tenen knoflook, boter en salieblaadjes erover. Breng op smaak met peper en zout. Schep er per pakketje 3-4 el bouillon overheen en vouw het papier dicht. Zet de pakketjes op een bakplaat 10-12 min. in het midden van de oven.

3

Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de pakketjes uit de oven en open ze voorzichtig (pas op voor hete stoom). Prak de tenen knoflook met een vork en meng met het braadvocht uit de pakketjes door de pasta. Verdeel over de borden. Knijp het citroenpart erover uit. Verdeel de inhoud van de pakketjes over de borden pasta, trek hierbij de zalm iets los. Bestrooi het geheel met het achtergehouden venkelgroen.