Pas­ta Al­fre­do

Met maar 3 ingrediënten tover je dit magische bord pasta zó op tafel.

(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht Met maar 3 ingrediënten tover je dit magische bord pasta zó op tafel. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • garde

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan met water en flink wat zout aan de kook en kook de tagliatelle in 8 min. beetgaar. Snijd ondertussen de boter in stukjes. Rasp de kaas fijn. Gebruik eventueel een keukenmachine: hoe fijner de kaas, hoe beter de saus lukt. Verwarm als het kan je (pasta)borden alvast voor.
  2. Schep als de pasta een paar minuten kookt 200 ml van het kookvocht uit de pan. Schenk 150 ml van het hete kookvocht in een hapjespan. Laat al roerend met een garde de stukjes boter 1 voor 1 op laag vuur in het kookvocht smelten. Voeg vervolgens beetje bij beetje 100 g kaas toe (per 4 personen) en blijf ondertussen goed roeren tot alles gesmolten is en je een dunne, homogene kaassaus hebt.
  3. Giet de pasta af en schep goed door de kaassaus zodat de tagliatelle rondom bedekt is met saus. Voeg eventueel extra kookvocht toe. Verdeel de pasta over de borden, bestrooi met de rest van de kaas en gemalen zwarte peper. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met een salade van rucola, tomaatjes, rode ui, kapperappeltjes en balsamico.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
juli-augustus 2019

Pasta Alfredo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta Al­fre­do

1
1
  • 250 g De Cecco Tagliatelle all'uovo

Breng een ruime pan met water en flink wat zout aan de kook en kook de tagliatelle in 8 min. beetgaar.

2
2
  • 75 g ongezouten roomboter
  • 125 Parmezaanse kaas

Snijd ondertussen de boter in stukjes. Rasp de kaas fijn. Gebruik eventueel een keukenmachine: hoe fijner de kaas, hoe beter de saus lukt.

3
3

Verwarm als het kan je (pasta)borden alvast voor.

4
4

Schep als de pasta een paar minuten kookt 200 ml van het kookvocht uit de pan.

5
5

Schenk 150 ml van het hete kookvocht in een hapjespan.

6
6

Laat al roerend met een garde de stukjes boter 1 voor 1 op laag vuur in het kookvocht smelten.

7
7

Voeg vervolgens beetje bij beetje 100 g kaas toe (per 4 personen) en blijf ondertussen goed roeren tot alles gesmolten is en je een dunne, homogene kaassaus hebt.

8
8

Giet de pasta af en schep goed door de kaassaus zodat de tagliatelle rondom bedekt is met saus. Voeg eventueel extra kookvocht toe.

9
9

Verdeel de pasta over de borden, bestrooi met de rest van de kaas en gemalen zwarte peper. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met een salade van rucola, tomaatjes, rode ui, kapperappeltjes en balsamico.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.