bewaar
Pasta Alfredo
Pasta Alfredo
bewaar

Pasta Alfredo

Met maar 3 ingrediënten tover je dit magische bord pasta zó op tafel.

20 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

De Cecco Tagliatelle all'uovo

75 g

ongezouten roomboter

125

Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • garde

Met maar 3 ingrediënten tover je dit magische bord pasta zó op tafel.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan met water en flink wat zout aan de kook en kook de tagliatelle in 8 min. beetgaar. Snijd ondertussen de boter in stukjes. Rasp de kaas fijn. Gebruik eventueel een keukenmachine: hoe fijner de kaas, hoe beter de saus lukt. Verwarm als het kan je (pasta)borden alvast voor.

2

Schep als de pasta een paar minuten kookt 200 ml van het kookvocht uit de pan. Schenk 150 ml van het hete kookvocht in een hapjespan. Laat al roerend met een garde de stukjes boter 1 voor 1 op laag vuur in het kookvocht smelten. Voeg vervolgens beetje bij beetje 100 g kaas toe (per 4 personen) en blijf ondertussen goed roeren tot alles gesmolten is en je een dunne, homogene kaassaus hebt.

3

Giet de pasta af en schep goed door de kaassaus zodat de tagliatelle rondom bedekt is met saus. Voeg eventueel extra kookvocht toe. Verdeel de pasta over de borden, bestrooi met de rest van de kaas en gemalen zwarte peper. Serveer direct.

combinatietipLekker met een salade van rucola, tomaatjes, rode ui, kapperappeltjes en balsamico.