bewaar
Blini's met bosui, warmgerookte zalm en crème fraîche
Blini's met bosui, warmgerookte zalm en crème fraîche
bewaar

Blini's met bosui, warmgerookte zalm en crème fraîche

Deze blini's zijn knappe hapjes waar je menig eter gelukkig mee maakt. Ook als amuse te serveren.

15 min. bereiden
309waarderingen

Ingrediënten

50 g

tarwebloem

1 tl

bakpoeder

50 ml

karnemelk

1

middelgroot ei

2

salade-ui

1 el

ongezouten roomboter

30 g

komkommer

2 el

crème fraîche

100 g

warmgerookte zalmflakes

Deze blini's zijn knappe hapjes waar je menig eter gelukkig mee maakt. Ook als amuse te serveren.

Aan de slag

1

Doe de bloem en bakpoeder in een kom en voeg al roerend met een garde de karnemelk en vervolgens het ei, peper en zout toe. Snijd de salade-ui in heel dunne ringetjes en meng door het beslag, houd een paar ringetjes apart.

2

Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan. Bak van de helft van het beslag 6 blini's (kleine pannenkoekjes van Ø 3 cm) in 4 min. goudbruin en gaar op middelhoog vuur. Keer halverwege. Herhaal dit met de rest van het beslag.

3

Snijd ondertussen de komkommer in dunne schuine plakken en dan in reepjes.

4

Leg de blini’s op een grote serveerschaal en besmeer met de crème fraîche. Verdeel er de zalmflakes en komkommer over. Garneer met de rest van de salade-ui en breng op smaak met versgemalen peper.

tip

variatietipJe kunt ook kant-en-klare blini’s gebruiken.