
Cannelloni pasta
Cannelloni is een pastasoort in buisjesvorm. Je kunt ze kant-en-klaar kopen of zelf maken van verse lasagnevellen. Ideaal om te vullen, op z’n best overgoten met saus en gegratineerd met kaas. Lekker uit de oven voor de hele familie.

Cannelloni met spinazie en ricotta
Ingrediënten
4 personen
1
ui
3 el
traditionele olijfolie
350 g
vegetarisch gehakt
600 g
verse spinazie
250 g
ricotta
1 mespunt
gedroogde nootmuskaat
250 g
cannelloni
250 g
mascarpone
500 g
tomatensaus
Dit heb je nodig
ovenschaal (22 x 28 cm)
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui. Verhit ⅔ van de olie en fruit de ui 2 min. op laag vuur. Zet het vuur hoger en bak het fijngehakt 2 min. mee. Breng op smaak met peper en evt. zout.
- Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de spinazie op middelhoog vuur 3 min. Laat uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn. Meng het fijngehakt met de spinazie en ricotta. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Vul de cannelloni met het gehakt-spinaziemengsel. Leg naast elkaar in de ovenschaal. Meng de mascarpone met de tomatensaus en verdeel de saus over de schaal. Bak de cannelloni in ca. 40 min. goudbruin en gaar in de oven.