bewaar
Bechamelsaus
Bechamelsaus
bewaar

Bechamelsaus

Deze romige saus is het allerlekkerst als je 'm zelf maakt. En veel makkelijker dan je zou denken!

10 min. bereiden
156waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

60 g

tarwebloem

500 ml

volle melk

Deze romige saus is het allerlekkerst als je 'm zelf maakt. En veel makkelijker dan je zou denken!

Aan de slag

1

Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. garen.

2

Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

tip

Bechamelsaus maken

Instructievideo - 01:19 min.