bewaar
Roux maken 
Roux maken 
bewaar

Roux maken 

Dit bindmiddel van bloem en boter kun je gebruiken voor soepen, sauzen en stoofpotjes. Roux maken doe je zo!

5 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

1 portie

50 g

ongezouten roomboter

50 g

tarwebloem

Dit bindmiddel van bloem en boter kun je gebruiken voor soepen, sauzen en stoofpotjes. Roux maken doe je zo!

Aan de slag

1

Smelt de boter in een steelpan (liefst met dikke bodem) op middelhoog vuur.

2

Voeg al roerend de bloem toe en blijf roeren tot een egaal mengsel ontstaat.

3

Zet het vuur laag en bak de bloem 3 min. tot hij gaar is.

algemeenGenoeg voor ca 500 ml saus
bereidingstipDit is een witte roux, een goede basis voor bijvoorbeeld bechamelsaus. Je kunt het mengsel ook wat langer doorbakken voor een bruine roux, voor bijvoorbeeld sauzen met vlees.
bereidingstipGa je een saus maken op basis van roux? Gebruik dan altijd een koude vloeistof om met een warme roux te mengen, en andersom.

Roux maken 

Dit bindmiddel van bloem en boter kun je gebruiken voor soepen, sauzen en stoofpotjes. Roux maken doe je zo!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig