bewaar
Cannelloni met geitenkaas
Cannelloni met geitenkaas
bewaar

Cannelloni met geitenkaas

Lasagnerolletjes met veeeel tomaten!

35 min. bereiden
20 min. oventijd
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

200 g

snoeptomaatjes

2 el

(olijf)olie

3 takjes

verse tijm

1 el

witte wijnazijn

425 ml

Mutti gezeefde fluweelzachte tomaten

800 g

Italiaanse roerbakgroente cavolo nero

200 g

geitenkaas naturel in plakjes

65 g

pijnboompitten

250 g

verse lasagnebladen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Lasagnerolletjes met veeeel tomaten!

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes. Ris de blaadjes van de tijm. Bak de knoflook in de helft van de olie in een hapjespan 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de snoeptomaatjes, tijm, azijn en gezeefde tomaten toe. Breng aan de kook en stoof 15 min. op laag vuur.

2

Verwarm de oven voor op 190 °C. Verwarm ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de groente in 7 min. gaar. Voeg ¾ van de geitenkaas en de helft van de pijnboompitten toe en verwarm 3 min.

3

Neem een lasagneblad en schep over de breedte een lepel groente. Rol op en leg in de ovenschaal. Herhaal met de rest van de lasagnebladen. Giet de tomatensaus over de cannelloni, verdeel de rest van de geitenkaas erover en bestrooi met de rest van de pijnboompitten. Zet in de oven en bak in 20 min. gaar.

tip

variatietipDe cavolo nero kan vervangen worden door een zakje Italiaanse roerbakgroente champignons (400 g) en een zakje gesneden boerenkool (300 g). De groente hoef dan maar 3 min. te bakken. voordat het de oven ingaat.