Can­nel­lo­ni met gei­ten­kaas

Lasagnerolletjes met veeeel tomaten!

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Lasagnerolletjes met veeeel tomaten! 4 personen
3 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes. Ris de blaadjes van de tijm. Bak de knoflook in de helft van de olie in een hapjespan 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de snoeptomaatjes, tijm, azijn en gezeefde tomaten toe. Breng aan de kook en stoof 15 min. op laag vuur.
  2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Verwarm ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de groente in 7 min. gaar. Voeg ¾ van de geitenkaas en de helft van de pijnboompitten toe en verwarm 3 min.
  3. Neem een lasagneblad en schep over de breedte een lepel groente. Rol op en leg in de ovenschaal. Herhaal met de rest van de lasagnebladen. Giet de tomatensaus over de cannelloni, verdeel de rest van de geitenkaas erover en bestrooi met de rest van de pijnboompitten. Zet in de oven en bak in 20 min. gaar.

variatietip:

De cavolo nero kan vervangen worden door een zakje Italiaanse roerbakgroente champignons (400 g) en een zakje gesneden boerenkool (300 g). De groente hoef dan maar 3 min. te bakken. voordat het de oven ingaat.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Cannelloni met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Can­nel­lo­ni met gei­ten­kaas

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g snoeptomaatjes
  • 1 el (olijf)olie
  • 3 takjes takjes tijm

Snijd de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes. Ris de blaadjes van de tijm. Bak de knoflook in de olie in een hapjespan 1 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 1 el wittewijnazijn
  • 425 ml gezeefde fluweelzachte tomaten

Voeg de snoeptomaatjes, tijm, azijn en gezeefde tomaten toe. Breng aan de kook en stoof 15 min. op laag vuur.

3
3

Verwarm de oven voor op 190 °C

4
4
  • 1 el (olijf)olie
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero

Verwarm ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de groente in 7 min. gaar.

5
5
  • 150 g geitenkaas naturel in plakjes
  • 32½ g pijnboompitten

Voeg de geitenkaas en de pijnboompitten toe en verwarm 3 min.

6
6
  • 250 g verse lasagnebladen

Neem een lasagneblad en schep over de breedte een lepel groente. Rol op en leg in de ovenschaal. Herhaal met de rest van de lasagnebladen.

7
7
  • 50 g geitenkaas naturel in plakjes
  • 32½ g pijnboompitten

Giet de tomatensaus over de cannelloni, verdeel de rest van de geitenkaas erover en bestrooi met de rest van de pijnboompitten.

8
8

Zet in de oven en bak in 20 min. gaar.

variatietip:

De cavolo nero kan vervangen worden door een zakje Italiaanse roerbakgroente champignons (400 g) en een zakje gesneden boerenkool (300 g). De groente hoef dan maar 3 min. te bakken. voordat het de oven ingaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.