Cour­get­te­la­sag­ne (ve­gan & kool­hy­draat­be­wust)

Vervang de lasagnebladen door geschaafde courgette. Meer groente en minder koolhydraten.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(5) waardeer
italiaans hoofdgerecht Vervang de lasagnebladen door geschaafde courgette. Meer groente en minder koolhydraten. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • dunschiller
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. op middelhoog vuur. Haal ondertussen de blaadjes van de kruiden en snijd ze fijn. Snijd de knoflook fijn. Voeg de kruiden, knoflook, passata en rulstukjes toe, breng aan de kook en laat zonder deksel op de pan 8 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit de oven voor op 180 °C. Schaaf ondertussen de courgettes met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in lange linten. Draai telkens een kwartslag. Snijd het binnenste deel (zaadlijsten) wat overblijft in stukjes, schep door de saus en kook mee.
  3. Vet de ovenschaal in. Verdeel ⅓ van de courgettelinten elkaar overlappend over de bodem en schep daar ⅓ van de saus over. Herhaal tot de courgette en saus op zijn en eindig met de saus. Verdeel de kaas erover en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
video

Cour­get­te­la­sag­ne (ve­gan & kool­hy­draat­be­wust)

leuk-snel - 00:30 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Courgettelasagne (vegan & koolhydraatbewust)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­la­sag­ne (ve­gan & kool­hy­draat­be­wust)

1
1
  • 2 el milde olijfolie
  • 600 g Italiaanse roerbakgroente

Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 10 g verse Italiaanse kruiden
  • 2 tenen knoflook

Haal ondertussen de blaadjes van de kruiden en snijd ze fijn. Snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 400 ml Mutti gezeefde fluweelzachte tomaten basilicum
  • 400 g vegetarische basis rulstukjes

Voeg de kruiden, knoflook, passata en rulstukjes toe, breng aan de kook en laat zonder deksel op de pan 8 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.

4
4

Verhit de oven voor op 180 °C.

5
5
  • 2 courgettes

Schaaf ondertussen de courgettes met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in lange linten.

6
6

Draai telkens een kwartslag. Snijd het binnenste deel (zaadlijsten) wat overblijft in stukjes, schep door de saus en kook mee.

7
7

Vet de ovenschaal in. Verdeel ⅓ van de courgettelinten elkaar overlappend over de bodem en schep daar ⅓ van de saus over.

8
8

Herhaal tot de courgette en saus op zijn en eindig met de saus.

9
9
  • 100 g Violife veganistische geraspte mozzarella

Verdeel de kaas erover en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.