Warm­ge­rook­te zalm met pas­ta en to­ma­ten­saus

Met de Noorse zalm en tomatensaus heb je in no time een heerlijke pasta.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
Met de Noorse zalm en tomatensaus heb je in no time een heerlijke pasta. 4 personen
4 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook. Doe, als het water kookt, de pasta met eventueel zout in de pan en kook de farfalle in 9 min. beetgaar.
  2. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook en roerbakgroente 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de passata toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Schep de saus erop en verdeel de zalm in stukken erover.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 39 2017

Warmgerookte zalm met pasta en tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Warm­ge­rook­te zalm met pas­ta en to­ma­ten­saus

1
1

Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook.

2
2
  • 300 g farfalle

Doe, als het water kookt, de pasta met eventueel zout in de pan en kook de farfalle in 9 min. beetgaar.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el (olijf)olie
  • 600 g Italiaanse roerbakgroente courgette

Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook en roerbakgroente 5 min. op middelhoog vuur.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 500 g passata di pomodoro

Voeg de passata toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 500 g warmgerookte zalmstukken

Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Schep de saus erop en verdeel de zalm in stukken erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.