Ta­gli­a­tel­le met zalm en avo­ca­do­pes­to

Pasta met een pesto van basilicum en avocado-olie: lekker!

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pasta met een pesto van basilicum en avocado-olie: lekker! 2 personen
2 23

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het basilicum inclusief de stelen grof. Houd enkele blaadjes achter voor garnering. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe het basilicum, een ½ tl citroenrasp (per 2 personen), 1 el citroensap (per 2 personen) en ⅘ van de avocado-olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pestosaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd de courgette in plakken van een ½ cm. Meng met de (olijf)olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de courgette 5 min. Keer regelmatig.
  3. Verhit ondertussen de rest van de avocado-olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg de zalm erin met de huid naar beneden en bestrooi met peper en zout. Bak de zalm met de deksel op de pan in 5 min. op middelhoog vuur net gaar.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en schep de pesto erdoor. Verdeel de pasta en zalm met de huid naar boven over diepe borden. Serveer de gegrilde courgette erbij en garneer met de rest van het basilicum.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 995 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 4 2017

Tagliatelle met zalm en avocadopesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met zalm en avo­ca­do­pes­to

1
1
  • 15 g basilicum
  • ½ citroen

Snijd het basilicum inclusief de stelen grof. Houd enkele blaadjes achter voor garnering. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

2
2
  • 2 el avocado-olie

Doe het basilicum, een ½ tl citroenrasp (per 2 personen), 1 el citroensap (per 2 personen) en de avocado-olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pestosaus.

3
3

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 courgette
  • 1 el (olijf)olie

Snijd de courgette in plakken van een ½ cm. Meng met de (olijf)olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de courgette 5 min. Keer regelmatig.

6
6
  • ½ el avocado-olie

Verhit ondertussen de rest van de avocado-olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.

7
7
  • 300 g zalmfilets op de huid

Leg de zalm erin met de huid naar beneden en bestrooi met peper en zout. Bak de zalm met de deksel op de pan in 5 min. op middelhoog vuur net gaar.

8
8
  • 250 g verse tagliatelle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en schep de pesto erdoor.

9
9

Verdeel de pasta en zalm met de huid naar boven over diepe borden. Serveer de gegrilde courgette erbij en garneer met de rest van het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.