bewaar
Gnocchi met groenten en vega spek
Gnocchi met groenten en vega spek
bewaar

Gnocchi met groenten en vega spek

Vanavond staat er Italiaans uit de oven op het menu. Heerlijk in de herfst.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

Italiaanse roerbakgroente cavolo nero

1 el

milde olijfolie

250 g

vegetarische spekreepjes

250 ml

kookzuivel

250 g

ricotta

1000 g

gnocchi

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Vanavond staat er Italiaans uit de oven op het menu. Heerlijk in de herfst.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de cavolo nero van de roerbakgroente grof. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de helft van het vegaspek op middelhoog vuur 1 min. Voeg alle roerbakgroente toe en bak nog 5 min. mee.

2

Voeg de kookzuivel, ricotta en gnocchi toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verdeel over de ovenschaal. Verdeel de rest van het spek erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.