bewaar
Pasta met Italiaanse roerbakgroente en worst
Pasta met Italiaanse roerbakgroente en worst
bewaar

Pasta met Italiaanse roerbakgroente en worst

Door de voorgesneden Italiaanse roerbakgroente zet jij deze lekkere pasta al in 20 min. op tafel.

20 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pipe rigate

2 tenen

knoflook

4

varkensbraadworsten

1 el

milde olijfolie

800 g

Italiaanse roerbakgroente cavolo nero

390 g

pastasaus basis Italiaanse kruiden

90 g

Parmigiano Reggiano-flakes

Door de voorgesneden Italiaanse roerbakgroente zet jij deze lekkere pasta al in 20 min. op tafel.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Haal het vel van de worsten en snijd het vlees grof.

2

Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het worstvlees 4 min. op hoog vuur, druk het vlees met een houten lepel in stukjes. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 3 min. mee. Voeg de pastasaus toe en verwarm 2 min. mee.

3

Meng de gekookte, afgegoten pasta door de saus. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de Parmigiano Reggiano-flakes.

variatietipVervang de Parmigiano-flakes door 2 el kappertjes.

vegatipVervang de varkensbraad- worsten door vegetarische braadworsten (Vegetarische Slager).