Flatbread
Van Libanees platbrood tot pita: wij zijn dol op flatbread in al z’n verschijningsvormen. En je besteklade kun je dicht laten, want je eet een platbrood zo uit de hand. Ook handig: je veegt er supermakkelijk dat laatste beetje saus mee uit de pan.

Platbrood van de barbecue maken
Ingrediënten
8 porties
400 g
zelfrijzend bakmeel
1 tl
zout
320 g
milde yoghurt
3 el
traditionele olijfolie
2 tl
zeezout
Dit heb je nodig
gasbarbecue
- Steek de barbecue aan.
- Doe het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties en duw tot platte broodjes van ca. 10 cm doorsnede. Gril 3-5 min. op het rooster knapperig en goudbruin. Keer, besprenkel met de olie en bestrooi met het zout. Gril nog 3-5 min. Serveer warm, lauw of koud.