Flatbread

Van Libanees platbrood tot pita: wij zijn dol op flatbread in al z’n verschijningsvormen. En je besteklade kun je dicht laten, want je eet een platbrood zo uit de hand. Ook handig: je veegt er supermakkelijk dat laatste beetje saus mee uit de pan.

Flatbread recepten

Flatbread crispy chicken

Ingrediënten

Aantal personen

0.5 eetlepel witte sesamzaadjes

0.5 komkommer

0.25 rode peper

4 krokante kipfilethaasjes

1.5 eetlepel hoisinsaus

1 eetlepel honing

0.5 eetlepel water

2 flatbreads

3 eetlepel Japanse mayonaise

50 gram peen julienne

5 gram verse koriander

10 ingelegde rode ui in pot

  1. Verwarm een kleine koekenpan zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes 1-2 min. Laat afkoelen op een bordje.

  2. Snijd de komkommer in plakjes en de rode peper in ringen.

  3. Bereid de krokante kipfilethaasjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Meng de hoisinsaus met de honing en het water.

  5. Verwarm de flatbreads volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Schep ondertussen de kipfilethaasjes om met de hoisinsaus en bestrooi met de sesamzaadjes.

  7. Vouw de flatbreads open en besmeer de binnenkant met de Japanse mayo. Beleg met de komkommer, peen julienne en hoisin-kip. Vouw dicht en garneer met de koriander, ingelegde ui en rode peperringen.

Flatbread beleggen

Flatbread beleggen

Flatbread is heerlijk bij de lunch of als diner en je kunt er eindeloos mee variëren. Flatbread is eigenlijk altijd lekker met een yoghurtsaus, maar ook met hummus. Ga voor een combinatie met falafel, vlees of groente. Dit flatbread met gepofte aubergine is onweerstaanbaar. Of ga voor dit platbrood met ham, ricotta en vijgen. Heb je een pita? Dan kun je deze bijvoorbeeld vullen met tzaziki en gyros. Wat dacht je van deze vegan 'gyros' van jackfruit?

Platbrood van de barbecue

Benten, barbecueer pur sang, bakt zelf brood. Op de barbecue! Drie lekkere varianten uit drie verschillende keukens.

Deeg maken
Steek de barbecue aan. Doe 400 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel zout en 320 gram yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties en duw tot platte broodjes van ongeveer 10 centimeter doorsnede. Je kunt ook een deegroller gebruiken. Bent...

03:21