Flatbread
Flatbread

Flatbread

Van Libanees platbrood tot pita: wij zijn dol op flatbread in al z’n verschijningsvormen. En je besteklade kun je dicht laten, want je eet een platbrood zo uit de hand. Ook handig: je veegt er supermakkelijk dat laatste beetje saus mee uit de pan.

Platbrood van de barbecue maken

Platbrood van de barbecue maken

Ingrediënten

8 porties

400 g

zelfrijzend bakmeel

1 tl

zout

320 g

milde yoghurt

3 el

traditionele olijfolie

2 tl

zeezout

Dit heb je nodig

  • gasbarbecue

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Doe het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties en duw tot platte broodjes van ca. 10 cm doorsnede. Gril 3-5 min. op het rooster knapperig en goudbruin. Keer, besprenkel met de olie en bestrooi met het zout. Gril nog 3-5 min. Serveer warm, lauw of koud.