Plat­brood van de bar­be­cue

In 3 snelle varianten uit 3 verschillende keukens: Indiaas, Italiaans en Midden-Oosters.

(60) waardeer
bijgerecht In 3 snelle varianten uit 3 verschillende keukens: Indiaas, Italiaans en Midden-Oosters. 8 stuks
4 60

Advertentie

Ingrediënten

8 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • gasbarbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Doe het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties en duw tot platte broodjes van ca. 10 cm doorsnede. Gril 3-5 min. op het rooster knapperig en goudbruin. Keer, besprenkel met de olie en bestrooi met het zout. Gril nog 3-5 min. Serveer warm, lauw of koud.

variatietip:

Midden-Oosters: voeg bij het maken van het deeg 1 el zhug (specerijenmelange) en 1 el gekneusde komijnzaadjes toe.

variatietip:

Indiaas: voeg bij het maken van het deeg 1 el vadouvan (specerijenmelange) en 1 el gekneusd korianderzaad toe.

variatietip:

Italiaans: voeg bij het maken van het deeg de fijngesneden naaldjes van 3 takjes rozemarijn en 1 el gekneusd venkelzaad toe.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Platbrood van de barbecue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plat­brood van de bar­be­cue

1

Steek de barbecue aan.

2
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • 320 g milde yoghurt

Doe het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.

3

Verdeel in 8 porties en duw tot platte broodjes van ca. 10 cm doorsnede.

4
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 2 tl zeezout

Gril 3-5 min. op het rooster knapperig en goudbruin. Keer, besprenkel met de olie en bestrooi met het zout. Gril nog 3-5 min. Serveer warm, lauw of koud.

variatietip:

Midden-Oosters: voeg bij het maken van het deeg 1 el zhug (specerijenmelange) en 1 el gekneusde komijnzaadjes toe.

variatietip:

Indiaas: voeg bij het maken van het deeg 1 el vadouvan (specerijenmelange) en 1 el gekneusd korianderzaad toe.

variatietip:

Italiaans: voeg bij het maken van het deeg de fijngesneden naaldjes van 3 takjes rozemarijn en 1 el gekneusd venkelzaad toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.