bewaar
Platbrood van de barbecue
Platbrood van de barbecue
bewaar

Platbrood van de barbecue

In 3 snelle varianten uit 3 verschillende keukens: Indiaas, Italiaans en Midden-Oosters.

30 min. bereiden
71waarderingen

Ingrediënten

8 porties

400 g

zelfrijzend bakmeel

1 tl

zout

320 g

milde yoghurt

3 el

traditionele olijfolie

2 tl

zeezout

Dit heb je nodig

  • gasbarbecue

In 3 snelle varianten uit 3 verschillende keukens: Indiaas, Italiaans en Midden-Oosters.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan.

2

Doe het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties en duw tot platte broodjes van ca. 10 cm doorsnede. Gril 3-5 min. op het rooster knapperig en goudbruin. Keer, besprenkel met de olie en bestrooi met het zout. Gril nog 3-5 min. Serveer warm, lauw of koud.

variatietipMidden-Oosters: voeg bij het maken van het deeg 1 el zhug (specerijenmelange) en 1 el gekneusde komijnzaadjes toe.

variatietipIndiaas: voeg bij het maken van het deeg 1 el vadouvan (specerijenmelange) en 1 el gekneusd korianderzaad toe.

variatietipItaliaans: voeg bij het maken van het deeg de fijngesneden naaldjes van 3 takjes rozemarijn en 1 el gekneusd venkelzaad toe.

Platbrood van de barbecue

Instructievideo - 03:21 min.