bewaar
Flatbread uit de grilpan
Flatbread uit de grilpan
bewaar

Flatbread uit de grilpan

Platbrood uit de grillpan: de hitte in de pan gaart deze flatbread supersnel. De mooie streepjes krijg je er zomaar bij.

10 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

8 porties

3

bosuitjes

15 g

verse dille

300 g

zelfrijzend bakmeel

250 g

Griekse yoghurt 10%

1 tl

zout

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Snijd de bosuitjes in dunne ringen en de dille fijn. Doe in een kom. Voeg het bakmeel, de yoghurt en het zout toe en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties en duw met de hand tot platte broodjes van 16 cm lang.

2

Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de broodjes in 3-4 min. knapperig en gaar. Keer halverwege.

variatietipIn plaats van bosui en dille kun je ook 1 tl komijnzaad en 1 el sesamzaad gebruiken. Of 1 el sumak of 1 el za'atar.
variatietipJe kunt de dille vervangen door peterselie. Of maak een mengsel van je favoriete verse kruiden. Denk hierbij ook aan basilicum of oregano.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Flatbread uit de grilpan

Platbrood uit de grillpan: de hitte in de pan gaart deze flatbread supersnel. De mooie streepjes krijg je er zomaar bij.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig