bewaar
Broodjes met jalapeño's en feta
Broodjes met jalapeño's en feta
bewaar

Broodjes met jalapeño's en feta

Deze broodjes met flink wat pit gril je gewoon in de pan. Easy does it!

20 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

jalapeñomix in pot

300 g

zelfrijzend bakmeel

½ tl

zout

500 g

Griekse yoghurt

1 el

extra vierge olijfolie

7½ g

verse dille

150 g

feta

Dit heb je nodig

  • grillpan

Deze broodjes met flink wat pit gril je gewoon in de pan. Easy does it!

Aan de slag

1

Snijd de jalapeñopepers fijn. Doe met het bakmeel, zout en de helft van de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties en duw tot platte broodjes van 8 cm doorsnede.

2

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de broodjes in 3-4 min. knapperig en goudbruin. Keer om en besprenkel met de olie. Gril nog 3-4 min.

3

Snijd de dille fijn. Meng door de rest van de yoghurt en verkruimel de feta erboven. Serveer de broodjes (warm, lauw of koud) met de fetaspread.

tip

variatietipJe kunt de olie ook nog verder op smaak brengen. Denk aan verse fijngesneden kruiden als dille en koriander of aan gedroogde specerijen als oregano en paprikapoeder.

bereidingstipDeze broodjes kun je ook goed op de barbecue bereiden. Steek de barbecue aan en rooster de broodjes in 6-8 min. goudbruin en gaar. Keer ze halverwege en besprenkel ze dan, net als in de grillpan, met olie.