Gegrilde kip met romaatjes-pruimsalade

Pruimen in je salade? Tuurlijk! Zeker in combinatie met juicy kip en bosuitjes van de grill en een kruidige sumakdressing: smaakvol én gezond. Lekker met platbrood!

425 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rasp de knoflook en meng met ⅓ van de olie. Snijd de kipfilet overdwars doormidden zodat je 4 dunnere filets (per 4 personen) hebt. Meng de kipfilet met het knoflookmengsel en laat ca. 10 min. afgedekt marineren in de koelkast.

  2. Halveer ondertussen de romaatjes en rasp de gember. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng 4 el sinaasappelsap, 1 tl sinaasappelrasp (per 4 personen), gember, sumak en de rest van de olie tot een dressing.

  3. Halveer de pruimen en verwijder de pit. Snijd elk bosuitje in 4 stukken. Verhit de grillpan en gril de kip in 5–6 min. gaar. Gril de bosui en de pruimen met de snijkant naar beneden 3–4 min. tot ze grillstrepen hebben. Keer halverwege.

  4. Verwarm de platbroden 1–2 min. in een grillpan tot licht krokant. Haal de blaadjes van de takjes munt.

  5. Meng de romaatjes, bosui, pruimen en blaadjes munt met de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de kip in plakjes en verdeel erover. Serveer met het platbrood.

Gerelateerde recepten

Gegrilde kip met romaatjes-pruimsalade

Pruimen in je salade? Tuurlijk! Zeker in combinatie met juicy kip en bosuitjes van de grill en een kruidige sumakdressing: smaakvol én gezond. Lekker met platbrood!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig