Rasp de knoflook en meng met ⅓ van de olie. Snijd de kipfilet overdwars doormidden zodat je 4 dunnere filets (per 4 personen) hebt. Meng de kipfilet met het knoflookmengsel en laat ca. 10 min. afgedekt marineren in de koelkast.
Halveer ondertussen de romaatjes en rasp de gember. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng 4 el sinaasappelsap, 1 tl sinaasappelrasp (per 4 personen), gember, sumak en de rest van de olie tot een dressing.
Halveer de pruimen en verwijder de pit. Snijd elk bosuitje in 4 stukken. Verhit de grillpan en gril de kip in 5–6 min. gaar. Gril de bosui en de pruimen met de snijkant naar beneden 3–4 min. tot ze grillstrepen hebben. Keer halverwege.
Verwarm de platbroden 1–2 min. in een grillpan tot licht krokant. Haal de blaadjes van de takjes munt.
Meng de romaatjes, bosui, pruimen en blaadjes munt met de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de kip in plakjes en verdeel erover. Serveer met het platbrood.
Gegrilde kip met romaatjes-pruimsalade
Pruimen in je salade? Tuurlijk! Zeker in combinatie met juicy kip en bosuitjes van de grill en een kruidige sumakdressing: smaakvol én gezond. Lekker met platbrood!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gegrilde kip met romaatjes-pruimsalade
Pruimen in je salade? Tuurlijk! Zeker in combinatie met juicy kip en bosuitjes van de grill en een kruidige sumakdressing: smaakvol én gezond. Lekker met platbrood!

hoofdgerecht
4 personen
425 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de knoflook en meng met ⅓ van de olie. Snijd de kipfilet overdwars doormidden zodat je 4 dunnere filets (per 4 personen) hebt. Meng de kipfilet met het knoflookmengsel en laat ca. 10 min. afgedekt marineren in de koelkast.
Halveer ondertussen de romaatjes en rasp de gember. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng 4 el sinaasappelsap, 1 tl sinaasappelrasp (per 4 personen), gember, sumak en de rest van de olie tot een dressing.
Halveer de pruimen en verwijder de pit. Snijd elk bosuitje in 4 stukken. Verhit de grillpan en gril de kip in 5–6 min. gaar. Gril de bosui en de pruimen met de snijkant naar beneden 3–4 min. tot ze grillstrepen hebben. Keer halverwege.
Verwarm de platbroden 1–2 min. in een grillpan tot licht krokant. Haal de blaadjes van de takjes munt.
Meng de romaatjes, bosui, pruimen en blaadjes munt met de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de kip in plakjes en verdeel erover. Serveer met het platbrood.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 teen knoflook
3 el milde olijfolie
300 g kipfilet
1 kg romaatjes
5 g verse gember
1 biologische sinaasappel
1 el sumak
4 verse pruimen
4 bosuitjes
4 Libanees platbroden volkoren
15 g verse munt
Dit heb je nodig
grillpan



