Marokkaanse recepten
Marokkaanse recepten

Marokkaanse recepten

Eten en koken, in Marokko zijn ze er dol op. Typisch Marokkaanse ingrediënten zijn pruimen, amandelen, lamsvlees en natuurlijk kuiden als saffraan en koriander. Stoof ze in in een tajine tot een geurig stoofpotje.

Marokkaanse recepten

Tajine van kip en gekonfijte citroen
Tajine van kip en gekonfijte citroen

Tajine van kip en gekonfijte citroen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

6

trostomaten

5 tenen

knoflook

1 kg

vastkokende aardappel

80 g

gekonfijte citroen

15 g

verse peterselie

3 el

milde olijfolie

600 g

scharrelkipdijfilet

2 tl

gemalen gember

2 tl

gemalen kurkuma (koenjit)

2 tl

komijnzaad

200 ml

water

Dit heb je nodig

  • grove rasp

  • tajine of braadpan

  1. Rasp de uien en tomaten op een grove rasp. Rasp de knoflook op een fijne rasp. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van ca. 1 cm breed. Snijd de gekonfijte citroenen in flinterdunne plakjes en verwijder de pitjes. Snijd de peterselie, ook de steeltjes, fijn maar houd deze gescheiden.
  2. Verhit de olie in de tajine op middelhoog vuur. Fruit de ui ca. 8 min., schep regelmatig om. Bak de knoflook 1 min. mee. Snijd ondertussen de kippendijen in kwarten. Voeg de kip toe aan het ui-knoflook- mengsel, bestrooi met zout, peper, gember, kurkuma en komijnzaad en bak ca. 5 min. mee, onder af en toe omscheppen.
  3. Voeg de geraspte tomaat, gekonfijte citroen, peterseliesteeltjes, plakjes aardappel en het water toe aan de kip. Laat op laag vuur ca. 30 min. stoven, tot de kip gaar is en de aardappel zacht.

  4. Schep de stoof om en bestrooi met het peterselieblad.