Gevulde paprika
Wat eten we vandaag? Gevulde paprika’s! Een ideaal hartig gerecht voor in de oven. En we zijn er in Nederland dol op. Vooral op paprika’s gevuld met gehakt en rijst. Maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt?
Gevulde paprika's met bulgur en hazelnoten maken: zo doe je dat
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Laat het steeltje zitten. Snijd de gegrilde groente in stukjes en meng samen met de tapenade door de bulgur. Vul de paprika’s met de bulgur en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ca. 20 min. in de oven.
- Meng ondertussen de hummus met de yoghurt. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe. Haal de noten uit de pan, laat afkoelen en hak grof. Bestrooi de paprika’s met de hazelnoten en serveer met de hummusyoghurt.
Wat eet je bij gevulde paprika’s?
Een salade matcht goed bij gevulde paprika’s. Deze frisse zelfgemaakte coleslaw bijvoorbeeld. Als je de paprika niet vult met koolhydraten, kan je ervoor kiezen om er koolhydraten bij te eten. Onze favoriete combi’s: citroenrijst, couscoussalade met avocado en tomaat of gebakken aardappeltjes uit de oven. Geen zin om een bijgerecht te maken? Je kunt de paprika’s ook zo rijkelijk vullen dat een bijgerecht niet meer nodig is. Kijk hieronder voor extra vul-inspiratie.
Hoe varieer je met gevulde paprika’s?
Je kunt paprika’s vullen met allerlei lekkers, zoals granen, rijst, gehakt, tonijn, kaas en/of noten. Het ideale is dat je meteen een portie groente hebt: de paprika zelf. Je kunt ook variëren met de soort: kies voor puntpaprika’s, snoeppaprika’s of verschillende kleuren paprika’s. Recepten die altijd scoren: gevulde ontbijtpaprika’s met eieren, onze puntpaprika's gevuld met knapperige noten en bulgur en – heel leuk voor bij de borrel – gevulde snoeppaprika’s met bietenhummus.
Meer ovengerechten
Anderen bekeken ook