bewaar
Gevulde paprika met Marokkaanse couscous
Gevulde paprika met Marokkaanse couscous
bewaar

Gevulde paprika met Marokkaanse couscous

Helemaal vegetarisch en met muntsaus als extra accent.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
151waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

ongezouten geroosterde amandelen

4

rode paprika's

4 el

traditionele olijfolie

1 pak

Marokkaanse couscous

400 ml

kraanwater

8 g

verse munt

300 g

magere kwark

1

komkommer

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Helemaal vegetarisch en met muntsaus als extra accent.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de amandelen. Snijd ca. 2 cm onder de bovenkant van de paprika's het kapje af. Verwijder de zaadlijsten en snijd iets van de onderkant af. Snijd het vruchtvlees en de kapjes in stukjes.

2

Verhit de olie in een braadpan en roerbak de paprika 2 min. Voeg de helft van de kruidenmix uit het pak toe. Voeg de couscous, rozijnen en het kokend water toe en laat 5 min. staan. Schep de amandelen door de couscous. Vet de ovenschaal in. Vul de paprika's met het couscousmengsel, zet in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in de oven.

3

Snijd de munt fijn. Meng de kwark met de helft van de munt en breng op smaak met peper. Schil de komkommer. Halveer in de lengte en snijd de helften in repen van 6 cm. Verdeel de komkommer en de paprika's over de borden, lepel de muntsaus op de paprika's en garneer met de rest van de munt. Serveer met de rest van de muntsaus.

tip

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.