bewaar
Pittig gevulde paprika's met couscous
Pittig gevulde paprika's met couscous
bewaar

Pittig gevulde paprika's met couscous

20 min. bereiden
30 min. oventijd
83waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode paprika's

2 tenen

knoflook

20 g

verse Italiaanse kruidenmix

1 el

kappertjes

6

cherrytomaten

8

zwarte olijven zonder pit

5 el

traditionele olijfolie

175 g

Quorn Stukjes dés glutenvrij

100 ml

tomatensap

350 ml

kraanwater

200 g

couscous

Dit heb je nodig

  • wok

  • lage ovenschaal ca. 15 x 20 cm

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de kruiden en de kappertjes fijn. Snijd de tomaatjes en olijven in vieren. Schep in een kom de Quorn-stukjes met de knoflook, kruiden, kappertjes, tomaatjes, olijven en ⅖ van de olijfolie door elkaar.

2

Vul de paprika's met het Quornmengsel en zet naast elkaar in de ovenschaal. Besprenkel met ⅖ van de olijfolie. Schenk het tomatensap en water op de bodem. Bak de paprika's in de oven in ca. 30 min. gaar. Sprenkel halverwege wat vocht uit de schaal over de paprika's.

3

Breng ondertussen in een pan het water met zout aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de couscous erdoor en laat ca. 5 min. staan. Verwarm in een wok de rest van de olie en verwarm de couscous al omscheppend ca. 3 min. tot de couscous mooi rul is. Schep de couscous in het midden op borden. Leg de paprika's erop en schep het vocht uit de schaal over de couscous.