Pit­tig ge­vul­de pa­pri­ka's

(54) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
2 54

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • platte ovenschaal

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Halveer de paprika in de lengte en maak schoon. Snipper de ui. Snijd de knoflook en de pepers fijn.
  2. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook ca. 3 min. Voeg de Quorn toe en bak ca. 2 min. mee. Laat de rijst uitlekken. Voeg de rijst en pepers toe aan het Quornmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Vul de paprika's met het Quornmengsel en zet in een platte ovenschaal. Bak de paprika's in het midden van de oven ca. 20 min. Serveer eventueel de resterende vulling erbij.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 44-45

Pittig gevulde paprika's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­tig ge­vul­de pa­pri­ka's

1
1
  • 250 g meergranenrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.

3
3
  • 4 rode paprika's
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 235 g ingemaakte groene pepers

Halveer de paprika in de lengte en maak schoon. Snipper de ui. Snijd de knoflook en de pepers fijn.

4
4
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 175 g Quorn fijngehakt

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook ca. 3 min. Voeg de Quorn toe en bak ca. 2 min. mee.

5
5

Laat de rijst uitlekken. Voeg de rijst en pepers toe aan het Quornmengsel. Breng op smaak met peper en zout.

6
6

Vul de paprika's met het Quornmengsel en zet in een platte ovenschaal.

7
7

Bak de paprika's in het midden van de oven ca. 20 min. Serveer eventueel de resterende vulling erbij.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.