bewaar
Couscous met tuinerwten
Couscous met tuinerwten
bewaar

Couscous met tuinerwten

Op de Marokkaanse toer met lekker veel peterselie en kikkererwten.

15 min. bereiden
240waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

Marokkaanse couscous

400 g

kikkererwten in blik

400 ml

kraanwater

1

citroen

30 g

verse peterselie

4 el

traditionele olijfolie

450 g

fijne diepvries tuinerwten

200 g

witte kaasblokjes in kruidenolie

Op de Marokkaanse toer met lekker veel peterselie en kikkererwten.

Aan de slag

1

Schep de couscous, de rozijnen en de helft van de kruiden uit het couscouspakket met de kikkererwten in een schaal. Kook water en schenk dit over de couscous. Laat 5 min. staan. Pers citroen uit. Klop wat citroensap los met de olie en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

2

Leg de tuinerwten in een zeef, spoel heet af tot ze frisgroen zijn. Schep ze om met de citroendressing. Snijd peterselie fijn. Schep 2/3 van de peterselie door de couscous, breng op smaak met peper en bestrooi met de kaas. Serveer de erwtjes erbij met de rest van de peterselie erover.