bewaar
Couscous met pittenmix
Couscous met pittenmix
bewaar

Couscous met pittenmix

Het zuurtje van de citroen, het bittertje van de radijs en het krokante van de pitjes: een heerlijk geheel.

15 min. bereiden
173waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

30 g

verse platte peterselie

2 bosjes

radijs

300 g

couscous

2 tl

zout

1

citroen

400 ml

kokend water

300 g

witte kaasblokjes in kruidenolie

400 g

diepvries sugarsnaps

40 g

saladepittenmix

Het zuurtje van de citroen, het bittertje van de radijs en het krokante van de pitjes: een heerlijk geheel.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Snijd de radijs in partjes.

2

Doe de couscous in een ruime schaal en meng de ui en het zout erdoor. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de couscous. Schenk het water erop, roer door en laat 10 min. staan.

3

Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie op. Voeg de kaasblokjes en 4 el olie uit het potje toe aan de couscous. Kook de sugar snaps 2 min. en giet af. Voeg samen met de radijs, peterselie en pittenmix toe aan de couscous. Breng op smaak met peper en zout.

Couscous met pittenmix

Instructievideo - 03:34 min.