Loui­si­a­na co­les­law

Bij een echte Amerikaanse barbecue hoort natuurlijk een goede coleslaw van rode en witte kool.

(21) waardeer
amerikaans bijgerecht Bij een echte Amerikaanse barbecue hoort natuurlijk een goede coleslaw van rode en witte kool. 8 personen
4 21

Advertentie

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng voor de dressing de mayonaise met de appelciderazijn, grove mosterd, mosterdpoeder, honing en peper en zout naar smaak. Snijd de rode en witte kool fijn, snipper de ui, snijd de wortel julienne of rasp deze en hak de peterselie fijn. Meng in een saladekom de rode kool, witte kool, rode ui, wortel en peterselie goed door elkaar. Meng de dressing erdoor.

bereidingstip:

Als je de dressing pas op het laatste moment toevoegt, blijft de koolsalade lekker knapperig.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Louisiana coleslaw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Loui­si­a­na co­les­law

1
1
  • 6 el mayonaise
  • 4 el appelciderazijn
  • 2 el grove Zaanse mosterd
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 2 el vloeibare honing

Meng voor de dressing de mayonaise met de appelciderazijn, grove mosterd, mosterdpoeder, honing en peper en zout naar smaak.

2
2
  • 300 g verse rode kolen
  • 300 g gesneden witte kool
  • 1 rode ui
  • 1 winterpeen
  • 1 el verse platte peterselie

Snijd de rode en witte kool fijn, snipper de ui, snijd de wortel julienne of rasp deze en hak de peterselie fijn.

3
3

Meng in een saladekom de rode kool, witte kool, rode ui, wortel en peterselie goed door elkaar. Meng de dressing erdoor.

bereidingstip:

Als je de dressing pas op het laatste moment toevoegt, blijft de koolsalade lekker knapperig.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.