Vegetarische gevulde paprika
Vegetarische gevulde paprika

Vegetarische gevulde paprika

Gevulde paprika? Lekker! Vega? Yes, please. Vul ze met linzen, met ei of met couscous en gebruik extra groenten. Want van gevulde paprika vega-varianten maken: daar kun je eindeloos mee variëren.

Vegetarische gevulde paprika recepten

Vegetarische gevulde paprika maken: zo doe je dat
Vegetarische gevulde paprika maken: zo doe je dat

Vegetarische gevulde paprika maken: zo doe je dat

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

1 teen

knoflook

1 el

milde olijfolie

2½ el

Euroma Franse ratatouille-kruiden

800 g

tomatenblokjes in blik

6

paprika's

800 g

linzen in blik

1

courgette

200 g

verse geitenkaas naturel

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en ⅕ van de Franse ratatouille-kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 5 min. zachtjes koken.
  3. Snijd ondertussen de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Bewaar de kapjes.
  4. Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snijd de courgette in kleine blokjes en meng met de rest van de Franse ratatouille-kruiden door de linzen. Breek de geitenkaas in stukken en schep voorzichtig door de linzen. Verdeel de vulling over de paprika’s en leg de kapjes erop.
  5. Verdeel de tomatensaus over de braadslee en zet de paprika’s erin. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.