bewaar
Geroosterde mediterrane paprika’s met geitenkaas en linzen
Geroosterde mediterrane paprika’s met geitenkaas en linzen
bewaar

Geroosterde mediterrane paprika’s met geitenkaas en linzen

Veggie-heaven! Deze gevulde paprika's are here to stay...

20 min. bereiden
30 min. oventijd
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode ui

1 teen

knoflook

1 el

milde olijfolie

2½ el

Euroma Franse ratatouille-kruiden

800 g

tomatenblokjes in blik

6

paprika

800 g

linzen in blik

1

courgette

200 g

verse geitenkaas naturel

Veggie-heaven! Deze gevulde paprika's are here to stay...

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en ⅕ van de Franse ratatouille-kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 5 min. zachtjes koken.

3

Snijd ondertussen de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Bewaar de kapjes.

4

Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snijd de courgette in kleine blokjes en meng met de rest van de Franse ratatouille-kruiden door de linzen. Breek de geitenkaas in stukken en schep voorzichtig door de linzen. Verdeel de vulling over de paprika’s en leg de kapjes erop.

5

Verdeel de tomatensaus over de braadslee en zet de paprika’s erin. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

serveertipLekker met verse krulpeterselie.