Pas­ta met ra­ta­touil­le en ge­bak­ken ri­cot­ta

Kwartiertje koken en dan de oven in. Kun jij je alvast gaan omkleden.

(1) waardeer
frans hoofdgerecht Kwartiertje koken en dan de oven in. Kun jij je alvast gaan omkleden. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Halveer ondertussen de aubergine en courgette in de lengte en snijd in plakjes van 1 cm. Snijd de uien en tomaten in parten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
  2. Meng de mediterrane ovengroenten kruiden met de olie en schep om met de groenten. Neem de bakplaat met ricotta na 15 min. uit de oven en verdeel de groenten naast de ricotta over de ovenschaal. Bak nog 15 min.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de pasta in 4 min. gaar.
  4. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Roer de ricotta door de pasta en voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Schep de groenten voorzichtig door de pasta en verdeel over de borden. Garneer met de pijnboompitten en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 11-12

Pasta met ratatouille en gebakken ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met ra­ta­touil­le en ge­bak­ken ri­cot­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 250 g ricotta

Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 1 aubergine
  • 1 courgette

Halveer ondertussen de aubergine en courgette in de lengte en snijd in plakjes van 1 cm.

4
4
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tomaten

Snijd de uien en tomaten in parten.

5
5
  • 1 rode paprika

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.

6
6
  • 3 el Euroma mediterrane ovengroenten kruiden
  • 3 el milde olijfolie

Meng de mediterrane ovengroenten kruiden met de olie en schep om met de groenten.

7
7

Neem de bakplaat met ricotta na 15 min. uit de oven en verdeel de groenten naast de ricotta over de ovenschaal. Bak nog 15 min.

8
8
  • 40 g pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin.

9
9
  • 500 verse tagliatelle

Laat afkoelen op een bord. Kook de pasta in 4 min. gaar.

10
10

Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Roer de ricotta door de pasta en voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken.

11
11

Schep de groenten voorzichtig door de pasta en verdeel over de borden.

12
12

Garneer met de pijnboompitten en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.