bewaar
Gevulde paprika's met bulgur & hazelnoten
Gevulde paprika's met bulgur & hazelnoten
bewaar

Gevulde paprika's met bulgur & hazelnoten

Alleen al voor de hummusyoghurt bij deze paprika's wil je nú de keuken in.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
93waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

bulgur

4

rode puntpaprika's

250 g

verse gegrilde-groentemix

250 g

mediterrane tapenade

4 el

hummus

200 g

Griekse yoghurt

45 g

hazelnoten

4 takjes

verse tijm

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Alleen al voor de hummusyoghurt bij deze paprika's wil je nú de keuken in.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Laat het steeltje zitten. Snijd de gegrilde groente in stukjes en meng samen met de tapenade door de bulgur. Vul de paprika’s met de bulgur en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ca. 20 min. in de oven.

3

Meng ondertussen de hummus met de yoghurt. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe. Haal de noten uit de pan, laat afkoelen en hak grof. Bestrooi de paprika’s met de hazelnoten en serveer met de hummusyoghurt.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.