Ge­vul­de flat­breads met ve­ga­bal­le­tjes en zelf­ge­maak­te feta­dip

Dit verrassende gerecht eet je met een zelfgemaakte dip van feta, yoghurt en Griekse kruiden.

(13) waardeer
hoofdgerecht Dit verrassende gerecht eet je met een zelfgemaakte dip van feta, yoghurt en Griekse kruiden. 4 personen
5 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de komkommers in dunne plakjes en de tomaten in dunne parten. Snipper de ui en snijd de dille fijn. Laat de olijven uitlekken en halveer in de lengte. Meng de olijven, komkommer, tomaten, rode ui en dille met 1/3 van de olie, de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes 5 min. op middelhoog vuur. Verwarm ondertussen de flatbreads ca. 3 min. in de oven.
  4. Verkruimel de feta en meng met de yoghurt en de Griekse kruiden tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het steeltje van de jalapeño. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringen.
  5. Besmeer de flatbreads met de spread en verdeel de balletjes en een deel van de salade erover. Bestrooi met de jalapeñoringen. Serveer met de rest van de Griekse salade.

bereidingstip:

Liever wat minder pittig? Je kunt de jalapeñopeper er ook los bij serveren.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 840 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • vezels 1.640 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 25 2018

Gevulde flatbreads met vegaballetjes en zelfgemaakte fetadip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de flat­breads met ve­ga­bal­le­tjes en zelf­ge­maak­te feta­dip

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 midi komkommers
  • 500 g tomaten
  • 1 rode ui
  • 15 g dille
  • 240 g zwarte olijven zonder pit

Snijd de komkommers in dunne plakjes en de tomaten in dunne parten. Snipper de ui en snijd de dille fijn. Laat de olijven uitlekken en halveer in de lengte.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • ½ el azijn

Meng de olijven, komkommer, tomaten, rode ui en dille met de olie, de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 el milde olijfolie
  • 420 g vegetarische balletjes
  • 8 flatbreads

Verhit de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes 5 min. op middelhoog vuur. Verwarm ondertussen de flatbreads ca. 3 min. in de oven.

5
5
  • 200 g feta
  • 170 g Griekse yoghurt 0%
  • 4 g Griekse kruiden
  • 1 jalapeñopeper

Verkruimel de feta en meng met de yoghurt en de Griekse kruiden tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het steeltje van de jalapeño.

6
6

Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringen.

7
7

Besmeer de flatbreads met de spread en verdeel de balletjes en een deel van de salade erover. Bestrooi met de jalapeñoringen. Serveer met de rest van de Griekse salade.

bereidingstip:

Liever wat minder pittig? Je kunt de jalapeñopeper er ook los bij serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.