bewaar
Gevulde flatbreads met vegaballetjes en zelfgemaakte fetadip
Gevulde flatbreads met vegaballetjes en zelfgemaakte fetadip
bewaar

Gevulde flatbreads met vegaballetjes en zelfgemaakte fetadip

Dit verrassende gerecht eet je met een zelfgemaakte dip van feta, yoghurt en kruiden en een Griekse salade.

20 min. bereiden
3 min. oventijd
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

midi komkommers

500 g

tomaten

1

rode ui

15 g

verse dille

240 g

zwarte olijven zonder pit

3 el

milde olijfolie

½ el

azijn

420 g

vegetarische balletjes

8

flatbreads

200 g

AH Biologisch feta

170 g

Griekse yoghurt 0%

1 el

mediterrane kruiden

1

jalapeñopeper

Dit verrassende gerecht eet je met een zelfgemaakte dip van feta, yoghurt en kruiden en een Griekse salade.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Snijd de komkommers in dunne plakjes en de tomaten in dunne parten. Snipper de ui en snijd de dille fijn. Laat de olijven uitlekken en halveer in de lengte. Meng de olijven, komkommer, tomaten, rode ui en dille met 1/3 van de olie, de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes 5 min. op middelhoog vuur. Verwarm ondertussen de flatbreads ca. 3 min. in de oven.

4

Verkruimel de feta en meng met de yoghurt en de Griekse kruiden tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het steeltje van de jalapeño. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringen.

5

Besmeer de flatbreads met de spread en verdeel de balletjes en een deel van de salade erover. Bestrooi met de jalapeñoringen. Serveer met de rest van de Griekse salade.

tip

bereidingstipLiever wat minder pittig? Je kunt de jalapeñopeper er ook los bij serveren.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.