bewaar
Griekse tortilla's met kip
Griekse tortilla's met kip
bewaar

Griekse tortilla's met kip

Deze Griekse tortilla's met kip en feta schrééuwen zomer.

20 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 ml

Griekse yoghurt

75 g

feta

1

komkommer

250 g

cherrytomaten

2 el

traditionele olijfolie

2 el

mediterrane kruiden

300 g

kiphaasjes

8

kruiden-knoflooktortilla's

100 g

botersla

240 g

zwarte olijven in plakjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Deze Griekse tortilla's met kip en feta schrééuwen zomer.

Aan de slag

1

Doe de Griekse yoghurt in een kom en verkruimel de feta erboven. Roer door. Halveer de komkommer in de lengte, snijd in plakken van een ½ cm en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Halveer de cherrytomaten.

2

Meng de olie met de Mediterrane kruiden, peper en eventueel zout en bestrijk de kiphaasjes ermee. Verhit de grillpan en gril de kiphaasjes 6 min. Keer halverwege.

3

Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer de tortilla’s met de feta-yoghurtdip en verdeel de botersla, komkommer, kip, tomaten en olijvenplakjes erover. Rol op en halveer.

tip

bereidingstipGrillen is een manier van garen waarbij je geen extra vet gebruikt.