Griek­se tor­til­la's met kip

Deze Griekse tortilla's met kip en feta schrééuwen zomer.

(7) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Deze Griekse tortilla's met kip en feta schrééuwen zomer. 4 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de Griekse yoghurt in een kom en verkruimel de feta erboven. Roer door. Halveer de komkommer in de lengte, snijd in plakken van een ½ cm en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Halveer de cherrytomaten.
  2. Meng de olie met de Mediterrane kruiden, peper en eventueel zout en bestrijk de kiphaasjes ermee. Verhit de grillpan en gril de kiphaasjes 6 min. Keer halverwege.
  3. Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer de tortilla’s met de feta-yoghurtdip en verdeel de botersla, komkommer, kip, tomaten en olijvenplakjes erover. Rol op en halveer.

bereidingstip:

Grillen is een manier van garen waarbij je geen extra vet gebruikt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2017

Griekse tortilla's met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se tor­til­la's met kip

1
1
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 75 g feta

Doe de Griekse yoghurt in een kom en verkruimel de feta erboven. Roer door.

2
2
  • 1 komkommer
  • 250 g cherrytomaten

Halveer de komkommer in de lengte, snijd in plakken van een ½ cm en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Halveer de cherrytomaten.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 el mediterrane kruiden
  • 300 g kiphaasjes

Meng de olie met de Mediterrane kruiden, peper en eventueel zout en bestrijk de kiphaasjes ermee.

4
4

Verhit de grillpan en gril de kiphaasjes 6 min. Keer halverwege.

5
5
  • 8 kruiden-knoflooktortilla's

Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 100 g botersla
  • 240 g zwarte olijven in plakjes

Besmeer de tortilla’s met de feta-yoghurtdip en verdeel de botersla, komkommer, kip, tomaten en olijvenplakjes erover. Rol op en halveer.

bereidingstip:

Grillen is een manier van garen waarbij je geen extra vet gebruikt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.